Версия для печати

АльфаЕстетика-2022, деcятий епізод. Alfa Romeo Giulia SWB Zagato: один до ста

21 декабря 2022
(0 голосов)
Author :  

alfa-romeo-giulia-swb-zagato-odin-do-sta

Є рідкісні моделі, є створені у кількох примірниках, а є просто унікальні.

Нова Alfa Romeo Giulia SWB від Zagato відноситься до унікальних: такий автомобіль буде лише один на увесь світ. І створили його зверніть увагу! на честь 100-річчя співпраці двох італійських автомобільних грандів.

Не на честь створення одного з них, а саме на часть 100-ліття співробітництва...

Так, це не помилка: 100 років тому Alfa Romeo та Zagato вже працювали разом. Але щоб бути повністю коректним, треба зазначити, що 100-річчя співробітництва Alfa Romeo та Zagato святкували минулого року, бо почалося воно у 1921 році з Alfa Romeo Tipo G1.

Спільна робота виходила цілком пристойною. Настільки, що у 1928 році модель, створена Alfa Romeo та Zagato, перемогла у «1000 міль» (мова про італійські перегони «Mille Miglia») — тоді екіпаж, що складався з Джузеппе Кампарі та Джуліо Рампоні, пілотував Alfa Romeo 6C 1500 Spider Zagato Super Sport.

Alfa Romeo 6C 1500 Spider Zagato Super Sport Mille Miglia-1928 winner

Alfa Romeo 6C 1500 Spider Zagato Super Sport (1928)

Хтось скаже «який смішний возик!», але сміх сміхом, та цей возик мав максимально легкий кузов, створений майстрами Zagato, та рядний 6-циліндровий компресорний двигун потужністю 76 к.с. на 4800 об/хв. Цю модель було створено на базі «звичайної» 45-сильної одновальної Alfa Romeo 6C 1500 конструкції геніального Вітторіо Яно, що її було презентовано на автосалоні у Мілані-1925 (її максимальна швидкість становила 109 км/год). Модернізація 1928 року призвела до появи у газорозподільчому механізмі 2-вальної системи, що дозволило підняти потужність до 54 к.с. на 4500 — така Alfa Romeo 6C 1500 отримала додатковий індекс Sport, оскільки її максимальна потужність становила вже 130 км/год.

Але для того, щоб перемагати вправних суперників у справжніх перегонах, мало було бути досить швидким — потрібна була істотно вища потужність та швидкість, ніж у дорожніх моделей, навіть у потужному виконанні.

Тому на 1.5-літровий 6-циліндровий двигун встановили приводний компресор Roots — саме такий захід дозволив отримати згадану вище потужність у 76 к.с., що забезпечувало автомобілю вагою 860 кг максимальну швидкість 140 км/год.

Уявляєте, що таке цілком собі нормальна на сьогоднішній день туристична швидкість 140 км/год, яка досягалась тоді, у 1928-му, за кермом легесенького «возика» з майже вертикальним вітровим склом?

А між іншим, 6C 1500 Spider Zagato Super Sport — це квінтесенція того, що становить собою Alfa Romeo. Потужна, легка, швидка, з класною керованістю. І хоча з роками спартанська легкість залишилась у минулому, але потужність, спритність та гарні манери у віражах як були, так і залишаються фірмовими рисами Альфи.

Але перш, ніж перейти до найновішого творіння Zagato, варто згадати ще одну модель мова про Il Monstro, більше відому світу як Alfa Romeo SZ.

Alfa Romeo SZ (1989)

Alfa Romeo SZ (1989)

Alfa Romeo SZ (1989)

Alfa Romeo SZ (1989)

Alfa Romeo SZ engine (1989)

Alfa Romeo SZ (Sprint Zagato, 1989)

Це не просто альфівська класика. Ці ідол, легенда, та приклад того, яким може бути результат співробітництва двох автомобільних грандів.

Стайлінг від Антоніо Кастеллана та Робера Опрона з Centro Stile FIAT, підготовка до виробництва за безпосередньої участі Zagato (саме «загатівці» працювали над остаточно затвердженим макетом, брали участь у підготовці нульового прототипа а потім відповідали за збірку SZ на своєму виробництві), кузовні панелі з композиту... А ще 3 «атмосферних» літри, 210 к.с. потужності на 6200 об/хв, 245 Нм обертаючого моменту на 4500 об/хв, привід за задні колеса, 5-ступенева «механіка», встановлена за схемою transaxle, та прискорення з місця до 100 км/год за 7 секунд. Як на наші часи, не сказати, що це буйство динаміки, але й сьогодні все ще досить непоганий результат.

А тоді, у 1989-му, такий показник для купе класу GT був більш, ніж пристойним.

Всього у 1989-1991 роках було створено 1036 примірників Alfa Romeo SZ, до яких у 1992-1994 роках додалися 278 одиниць родстерів Alfa Romeo RZ (від «roadster Zagato»).

Треба казати, що призвісько «монстр» «Il Monstro» — автомобілю надали за свою дуууже особливу зовнішність? І саме SZ першою в історії Alfa Romeo отримала «трьохсекційну» оптику, яка спочатку повернулася в якості ледь не головного елементу фірмової стилістики нового кросовера Alfa Romeo Tonale, а нещодавно з'явилася й у оновлених Giulia та Stelvio.

Саме Alfa Romeo SZ у Zagato звуть концептуальним попередником Alfa Romeo Giulia SWB.

alfa-romeo-giulia-swb-zagato-odin-do-sta

Не можу сказати, що нове купе від Zagato захопило мене так само, як нова дводверна модель від Maserati. Однак, я також не можу не визнати, що Alfa Romeo Giulia SWB Zagato — безумовно особливий автомобіль. Хоча б тому, що має першокласне сполучення механіки та зовнішнього оформлення.

Мова про технічну базу, якою стала 510-сильна Giulia QV першої серії із 6-ступеневою механічною коробкою, на яку встановили 2.9-літровий твін-турбовий V6 540-сильної модифікації GTAm (від неї ж підвіска, шини, диски із центральним кріпленням та гальма) — та про повністю новий кузов із безрамковими дверцятами та зовнішніми панелями з вуглецевого волокна (також з нього виконано фірмовий buble-дах). Його розробили та виготовили спеціально для Alfa Romeo Giulia SWB Zagato.

alfa-romeo-giulia-swb-zagato-odin-do-sta

Потрібні пропорції великою мірою вдалося отримати завдяки тому, що відповідно до фірмової концепції у порівнянні з базовою Giulia колісну базу скоротили, що відобразили у назві: SWB значить «Short Wheel Base». І саме скорочення колісної бази змусило інженерів зайнятися чи не найважчою справою для цього авто: створення унікального короткого карданного валу — якщо Ви забули, у базової Giulia він теж виготовлений з вуглецю.

Але повернемось до екстер'єру.

Загальна пластика екстер'єру, як на мій смак, хоч і не бездоганна, але точно цікава. При цьому споглядаючи автомобіль з боку розумієш, що дизайнерські рішення, які з кількох ракурсів є досить неоднозначними, у поєднанні з відмінними пропорціями перетворюються у цікавий естетично-візуальний мікс.

А найбільш невдалим рішенням слід визнати використання елементу з дизайнерського арсеналу сучасних Aston Martin у задній частині, що загалом виконана у фірмовій аеродинамічно-історичній стилістиці coda tronca: підкреслена LED-ляхтарями візуальна «хвиля», що йде через усю корму, від одного боку до іншого, зараз на Alfa Romeo виглядає, м'яко кажучи, дивно.

Але ще раз: таке авто збудували всього у одному примірнику.

Можливо, воно не найкрасивіше в світі, але воно точно особливе.

alfa-romeo-giulia-swb-zagato-odin-do-sta

І між іншим, побудували Alfa Romeo Giulia SWB Zagato не для того, щоб на згадку про 100-річний ювілей співпраці Alfa Romeo та Zagato поставити цю машину до заводського музею. Ні, мова про цілком предметне замовлення колекціонера з Німеччини, в якого вже є і Alfa Romeo SZ, і Alfa Romeo 8C Competizione, а також кілька Aston Martin із кузовами від Zagato. Мабуть, саме тут й слід шукати причини появи «хвилі» у стилі Aston Martin через усю корму.

Замовлення було оформлене на 100-річчя — і от тепер повністю готову Alfa Romeo Giulia SWB Zagato презентували світу. 

alfa-romeo-giulia-swb-zagato--interior-odin-do-sta

alfa-romeo-giulia-swb-zagato--interior-odin-do-sta

alfa-romeo-giulia-swb-zagato--interior-odin-do-sta

Салон базової Alfa Romeo Giulia QV майже не чіпали — точніше, була повністю перенесена його передня частина (із стандартними кріслами Sparko (а не опційними карбоновоими), для яких зшили нові чохли, брендовані логотипами двох компаній з Мілану), з'явилися деякі додаткові панелі з карбону, а головною відмінністю став напівкаркас безпеки, встановлений у задній частині.

І до чого ж приємно у сьогоднішніх умовах бачити букву Z, яка несе гідне наповнення — і яку згадувати та бачити не просто не огидно, а відверто приємно. Бо перед нами наочний приклад того, що вкрадені окупантами елементи нормального життя варто і треба повертати до їх звичного, справжнього значення. Z — це, наприклад, Zagato! А не оте непорозуміння, яке намагається нав'язати світу роSSія.  

Про вартість Alfa Romeo Giulia SWB Zagato не повідомляється, що, власне, не дивно. Може за кілька років власник вирішить продати свій скарб — тоді можна буде побачити, у яку цифру оцінять унікальний автомобіль. 

Про динамічні здібності Giulia SWB Zagato також нічого не повідомляється. Але враховуючи меншу довжину, ніж у базової Giulia, та кузов із зовнішніми композитними панелями, вона має бути кращою, ніж у Giulia GTAm — а там показник 0-100 становить менше 3.5 с...

Я ж кажу: може це й не найкрасивіший автомобіль в світі, але точно особливий.

І дуже швидкий.

 

текст — Юрій Бугаєв

ілюстрації  — Zagato SRL, FCA Heritage Hub, Alfa Romeo Automobiles S.p.A.

 

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО БЕЗ УЧАСТІ ОФІЦІЙНИХ ПРЕДСТАВНИКІВ МАРКИ В УКРАЇНІ

_______________________

Якщо матеріал сподобався і у Вас є можливість, я буду щіро вдячний за підтримку Автомобільного Бюро переказом тієї суми, яку вважаєте доречною. Ви робите донат для подальшої роботи Бюро — я в свою чергу роблю донат на ЗСУ.

Від кожного – хто що може. Так і переможемо. (c)

Тримаймо стрій!

 

MasterCard (Приват):

5168 7422 3667 4093

 

Visa (Приват):

4149 4993 7441 6855

 

Отримувач: Бугаєв Юрій Валерійович

Призначення платежу: безповоротна фінансова допомога

Валюта карти: UAH (при цьому можливий переказ у вашій валюті, отримувач Buhaiev Yurii)

 

Звіти щодо надходження коштів я буду регулярно публікувати тут.

 

 

 

Юрий Бугаев

Latest from  Юрий Бугаев