Mitsuoka Buddy: найскаженіша Toyota RAV4, яку тільки можна знайти на ринку

30 октября 2020
(0 голосов)
Author :  

mitsuoka-buddy-is-creasyest-toyota-rav-4-you-ever-seenПрочитавши заголовок та дивлячись на це фото, Ви цілком можете вирішити що сталася помилка, бо перед очима — точно не Toyota RAV4. Але не поспішайте з висновками...

Італійські кузовні ател'є становлять собою цілий пласт світової автомобільної історії. А от про японських майстрів кузовних справ мало хто знає, що не заважає деяким з них вже багато років створювати досить цікаві примірники абсолютно оригінального погляду на цілком звичайні масові моделі.

Короче кажучи, на фото вище — справді актуальна Toyota RAV4 п'ятої генерації, але з кузовом, над яким плідно попрацювало японське ател'є Matsuoka (яке, між іншим, існує з 1968 року). Погодьтеся, вийшло яскраво.

mitsuoka-buddy-is-creasyest-toyota-rav-4-you-ever-seen

Назва цієї краси у стилі «пам'ятаю американські позашляховики 80-х років» (наприклад, Chevrolet Blazer) — Mitsuoka Buddi («Мітсуока Друзяка», якщо у перекладі). Важко сказати, що саме підштовхнуло хлопців з префектури Тояма на перегляд концепції зовнішності звичайного RAV4 — чи то спогади з дитинства, чи може власний досвід юності —  але як бачите, в наявності одразу кілька рис, притаманних штатівським позашляховикам того періоду. Хромована та масивна фальшрадіаторна решітка, «двоповерхова» головна оптика, покришки з білими написами, колеса із центральним хромованим ковпаком, задній бампер «під полірований метал»... Ось вони, 80-ті, втілені у авто 2021 модельного року — і як не дивно, все це виглядає цілком органічно на японському кросовері компактного класу.

mitsuoka-buddy-is-creasyest-toyota-rav-4-you-ever-seen

Ось він, один з «донорів стилю»: Chevrolet Blazer K5 зразка 1981 року

 

Доречі, тим, хто хоче, щоб у його «друзяки» були більш сучасні легкосплавні диски, у Mitsuoka пропонують такий варіант — і знов-таки, як не дивно, тойотівські 5-спицеви колеса не випадають із загальної картини, стилізованої під 80-ті роки.

Що стосується техніки, то у лінійці двигунів, як Ви вже мабуть здогадалися, не буде конструкцій з об'ємом маломірного плавзасобу (як це було у американських позахляховиків того часу) — під капотом буде встановлено звичайні собі тойотівські мотори: 2-літровий 170-сильний бензиновий турбоагрегат чи 2.5-літрова гібридна силова установка потужністю, еквівалентною 222 к.с..

mitsuoka-buddy-is-creasyest-toyota-rav-4-you-ever-seen

 У Mitsuoka запланували старт продажів у себе вдома, у Японії, на 26 листопада. Покупцям запропонують два варіанти колесних дисків, кілька варіантів фарбування кузова та контрастного кольору даху — і крутий вигляд машини, незалежно від кольору чи обраного варіанту колес.

Цікаво буде побачити, яким попитом користуватиметься Mitsuoka Buddi. Як на мене, в «друзяки» є всі шанси стати справжнім бестселлером та за об'ємом випуску перекрити усі моделі, що до сьогодні випускала ця невеличка японська компанія.       

 

текст — Юрій Бугаєв

ілюстрації — Mitsuoka Motor Co., LtD та GM

 

 

Автомобильное Бюро Sport-Engine начало свою работу весной 2010 года – и с тех пор мы стараемся предоставлять нашим клиентам и читателям максимально полную и интересную информацию. Автомобили, процесс их создания, жизни и борьбы на гоночных трассах, история и легендарные личности мира моторов, тренды, ощущения от вождения – вот то, чем живем мы и чем готовы поделиться с Вами.

Если стиль и качество нашей работы вызвали у Вас интерес в плане сотрудничества, пишите на bugaev@sport-engine.com

Искренне надеюсь, что Вам у нас понравится.

Юрий Бугаев, основатель и руководитель Автомобильного Бюро Sport-Engine