Genesis GV70: свій власний підхід

29 октября 2020
(0 голосов)
Author :  

all-new-genesis-gv70-pre-start-first-official-info

Більшості європейських покупців бренд Genesis, що належить корейській Hyundai, невідомий. Але із появою у лінійці нового кросовера GV70 ситуація повинна змінитися...

Треба визнати: амбіції у корейців неабиякі. Достатньо сказати, кого вони бачать головними конкурентами GV70 — це Audi Q5, BMW X3 та Mercedes GLC — тобто, мова йде про боротьбу у дуже конкурентному класі преміумних середньорозмірних кросоверів. Що ж хочуть запропонувати у Genesis покупцям, які за майже два десятки років звикли до певного рівня вражень від керування та загалом володіння моделями згаданої вище трійці?

Золоте правило незмінне: зустрічають за зовнішністю — і погодьтеся, тут у GV70 все на рівні. Можна сказати навіть більше: у порівнянні не тільки з Audi/BMW/Mercedes, а й взагалі з усією технікою, що пропонується в даному класі, цей кросовер в плані екстер'єру абсолютно оригінальний — тобто, з індивідуальністю в нього все ок. До того ж дизайнерам вдалося надати зовнішності преміального лоску, що точно піде на користь у протистоянні з німецькими грандами.

all-new-genesis-gv70-pre-start-first-official-info

all-new-genesis-gv70-pre-start-first-official-info

Фрагментована головна та задня оптика, цікаві рішення у використанні полірованого металу...

Як виявилося, в цьому класі для зовнішності нової моделі все ще можна запропонувати одразу кілька цілком свіжих, помітних і при цьому не кричущих рішень.

Те саме стосується інтер'єру: подивіться і спробуйте пригадати, чи є на ринку модель, про яку можна було б сказати: салон Genesis SV70 — це варіація на тему ось цього, що вже випускається рік/два/п'ять. Мені на думку нічого такого не спало, тож можна поздоровити дизайнерів із другим поспіль влучанням у ціль індивідуальності та свіжості. 

all-new-genesis-gv70-pre-start-first-official-info

Оптитронні прилади перед очима водія, великий монітор поверх передньої панелі, кругла шайба контроллера допоміжним функціоналом... Знов-таки, все на рівні! Головне тепер — щоб матеріали оздоблення не тільки позиціонувались як справжній преміум, але й відповідали своєму класу. Враховуючи, що Genesis Motor Europe вже очолив Домінік Бьош — колишній шеф Audi з продажів, який добре знає, що цінують клієнти у цьому класі — гадаю все повинно бути відповідно до заявлених амбіцій. 

Що стосується техніки, то на даний момент відомо наступне: GV70 побудують на задньопривідній платформі, але за доплату пропонуватимуть і повнопривідний варіант кросовера. В якості двигунів покупцям запропонують бензиновий 2-літровий 250-сильний турбоагрегат а також 200-сильний 2.2-літровий дизель.  

Доречі, оскільки без європейського ринку неможливо досягти глобального успіху у преміум-сегменті, корейці вирішили почати продажі дизельної версії Genesis GV70 на ринку Старого Світу.

У GV70 буде і версія Sport — її можна впізнати за більш агресивним переднім бампером із двокольоровою схемою забарвлення (загалом, у Sport полірований метал у оздобленні зовнішності замінено затемненими елементами), 21'' колесам а позаду — за круглими патрубками системи випуску. 

all-new-genesis-gv70-and-gv70-sport-pre-start-first-official-info

all-new-genesis-gv70-and-gv70-sport-pre-start-first-official-info

all-new-genesis-gv70-and-gv70-sport-pre-start-first-official-info

Genesis GV70 Sport 2021 модельного року

 

У салоні GV70 Sport можна побачити 3-спицеве кермо, вставки з карбону та крісла із більш спортивним профілем (оздоблення — комбіноване: екошкіра + алькантара).

Повноцінний офіційний дебют автомобіля відбудеться у поточному році, а початок продажів — перш за все, на рідному для Genesis корейському ринку — запланований на початоку 2021 року, після чого почнеться вихід на головні ринки світу.

 

текст — Юрій Бугаєв

ілюстрації — Hyundai Motor Corp.

 

 

Автомобильное Бюро Sport-Engine начало свою работу весной 2010 года – и с тех пор мы стараемся предоставлять нашим клиентам и читателям максимально полную и интересную информацию. Автомобили, процесс их создания, жизни и борьбы на гоночных трассах, история и легендарные личности мира моторов, тренды, ощущения от вождения – вот то, чем живем мы и чем готовы поделиться с Вами.

Если стиль и качество нашей работы вызвали у Вас интерес в плане сотрудничества, пишите на bugaev@sport-engine.com

Искренне надеюсь, что Вам у нас понравится.

Юрий Бугаев, основатель и руководитель Автомобильного Бюро Sport-Engine