Новини з Аффальтербаха: електрифікація AMG

22 марта 2021
(0 голосов)
Author :  

news-from-affalterbach-the-electrification-of-amg-division

Наприкінці минулого року під час тестів було помічено «електрифікований» Mercedes-AMG C53, який прийде на зміну суто бензиновому Mercedes-AMG C43 зразка 2018 року — і це тільки одна з нових моделей лінійки AMG, яка вийде на ринок найближчим часом...

Тож, давайте розберемось з орієнтовними термінами появи та переліком нових моделей Mercedes-AMG, які ми побачимо приблизно протягом року.

Але перед тим, як перейти безпосередньо до дебютів, що в нас попереду, варто згадати: як вже повідомляло наше Бюро, очікується повернення до лінійки Mercedes індекса AMG 73. На даний момент у Mercedes офіційно не підтверджують наявність такого індексу у майбутніх моделях від AMG — більше того, є інформація, що у внітрушній документації замість AMG 73 використовується зовсім інше позначення: E Performance.

І за попередніми даними, найближчим дебютантом є Mercedes-AMG GT 63 S EQ Performance 4-Door Coupe, який вийде на ринок у липні поточного року — ця модифікація змістить з позицій флагмана лінійки Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe актуальний Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ 4-Door Coupe (на фото нижче).

Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ 4-Door Coupe 2018MY

Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ 4-Door Coupe 2018MY

Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ 4-Door Coupe 2018MY

Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ 4-Door Coupe 2018MY

Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ 4-Door Coupe зразка 2018 року 

 

Нагадаю: Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ 4-Door Coupe було презентовано навесні 2018 року під час Женевського автосалону. Автомобіль має 4-літровий твін-турбовий V8 потужністю 639 к.с. на 5500 об/хв (піковий обертаючий момент 900 Нм доступний з 2500 до 4500 об/хв), завдяки якому машина спорядженою вагою не менше 2045 кг прискорюється з місця до 100 км/год за 3.2 с та має максимальну швидкість 315 км/год.

Завдяки чому будуть «перекриті» ці показники AMG GT 63 S 4MATIC+ 4-Door Coupe?

Завдяки тому, що AMG GT 63 S EQ Performance 4-Door Coupe стане першим з нової серії plug-in-гібридних моделей від AMG: до системи під назвою P3 PHEV окрім трошки вдосконаленого 4-літрового твін-турбо на динаміку (а також на економічність) увійде електричний двигун, інтегрований у задню вісь. Результатом роботи наявних бензо-електричних рушійних сил (що передаватимуться як на передні, так і на задні колеса через повнопривідну трансмісію) буде потужність більше 800 к.с. — та як наслідок, динаміка прискорення на рівні менше, ніж 3 секунди (максимальна швидкість перевищуватиме 350 км/год).

Варто зауважити, що гібридна енергосистема P3 PHEV «заброньована» виключно під моделі підрозділу Mercedes-AMG. І безумовно, головним конкурентом флагманського AMG GT 63 S EQ Performance 4-Door Coupe у Mercedes бачать Porsche Panamera.

Наступним дебютантом стане Mercedes-AMG С43 4MATIC+ на базі нового C-Klasse, що дебютував тиждень тому — саме зі згадки про нього почалася ця розповідь, але я назвав цю машину так, як різноманітні джерела звуть її останні півроку: AMG С53. Однак, схоже на те, що назва «середньоваговика» у лінійці нового C-Klasse залишиться незмінною. Меншою мірою, на сьогодні у метриках штуттгартців значиться саме С43 4MATIC+ — і навіть мови нема про версію під назвою Mercedes-AMG С53.

А от що підтверджується, так це наявність у нового AMG С43 під капотом 2-літрового 4-циліндрового силового турбоагрегата замість бі-турбового 3-літрового V6, яким комплектують актуальний AMG С43. За попередньою інформацією, рахунок кінських сил у порівнянні нова/актуальна модель буде 415/390 — і це при тому, що двигун позбавлять двох циліндрів! Цікаво буде дізнатись, що з термонавантаженістю 415-сильного 2-літрового 4-циліндрового агрегата, як він покаже себе в плані надійності та який в нього ресурс. Але це вже питання наступних років, а от ринковий дебют нового Mercedes-AMG С43 4MATIC+ відбудеться за кілька місяців — якщо точніше, у грудні поточного року.  

news-from-affalterbach-the-electrification-of-amg-division

news-from-affalterbach-the-electrification-of-amg-division

news-from-affalterbach-the-electrification-of-amg-division

news-from-affalterbach-the-electrification-of-amg-division

news-from-affalterbach-the-electrification-of-amg-division

На фото: Mercedes-Benz C 300 AMG Line генерації W206 зразка 2021 модельного року

 

Тепер що стосується «важковаговика» у лінійці нового C-Klasse — мова про AMG C63.

Як і згаданий вище AMG GT 63 S EQ Performance 4-Door Coupe, топовий C-Klasse отримає plug-in-гібридний енергоблок. Але на відміну від 63-го GT EQ Performance 4-Door Coupe, у C-Klasse силова установка буде збудована із використанням 2-літрового турбоагрегата, який вже використовується у Mercedes-AMG A45 S. А електричний 48-вольтовий мотор-стартер буде інтегровано у 9-ступеневу автоматичну коробку — і працюватиме або виключно на задні колеса (що дозволить долати певну відстань у суто електричному режимі), або у складі повнопривідної трансмісії. У підсумку, потужність нового Mercedes-AMG С63 EQ Performance 4MATIC+ буде складати приблизно 540 к.с. — і не варто забувати, що окрім «звичайного» С63 EQ Performance покупцям пропонуватимуть і «еску» AMG С63 S EQ Performance 4MATIC+.

Ринковий дебют нового Mercedes-AMG С63 заплановано на червень 2022 року, причому машину одразу запропонують як у вигляді седану, так і з кузовом типу «універсал».

І наостанок: замість «відродженого» SL 73 AMG, про який раніше повідомлялося в якості попередньої інформації, у червні 2022 року на ринок вийде Mercedes-AMG SL 63 S EQ Performance Roadster. Дивлячись на індекс, Ви, мабуть, вже здогадались, що в якості силового агрегата буде використано plug-in-гібридний 8-циліндровий енергоблок, аналогічний GT 63 S EQ Performance 4-Door Coupe — тобто, з потужністю понад 800 к.с.. Що знов зробить Mercedes SL одним з найрозкішніших та найшвидших родстерів у світі — навіть не дивлячись на те, що ця генерація вже не пропонуватиметься із класичним для даного класу V12...

 

текст — Юрій Бугаєв

ілюстрації — Daimler AG

 

 

Автомобильное Бюро Sport-Engine начало свою работу весной 2010 года – и с тех пор мы стараемся предоставлять нашим клиентам и читателям максимально полную и интересную информацию. Автомобили, процесс их создания, жизни и борьбы на гоночных трассах, история и легендарные личности мира моторов, тренды, ощущения от вождения – вот то, чем живем мы и чем готовы поделиться с Вами.

Если стиль и качество нашей работы вызвали у Вас интерес в плане сотрудничества, пишите на bugaev@sport-engine.com

Искренне надеюсь, что Вам у нас понравится.

Юрий Бугаев, основатель и руководитель Автомобильного Бюро Sport-Engine