Хуан Мануель Фанхіо та Mercedes W 196 R: шість втілень для п'ятикратного

04 марта 2023
(1 Голосовать)
Author :  

khuan-manuel-fankhio-ta-mercedes-w196-r-shist-vtilen-dlya-p-yatikratnogo

Чотири бренди: Alfa Romeo, Ferrari, Maserati та Mercedes-Benz.

П'ять чемпіонських титулів, здобутих за кермом формульних болідів названих автовиробників.

Перший багаторазовий Чемпіон Світу в історії перегонів класу Formula-1.

Все це — про El Maestro, Хуана Мануеля Фанхіо, пам'ять про якого має шість бронзових втілень. Причому, ці втілення виконані разом з його «трипроменевою» зброєю під назвою W 196 R.

Ця історія почалася рівно 70 років тому, у березні 1953-го, на засіданні ради директорів Daimler Benz: правління шукало спосіб покращити продажі Mercedes, особливо постачання на експорт. А тоді найкращим інструментом привертання уваги та підвищення зацікавленості клієнтури був автоспорт...

Власне, якщо б Ви хотіли дізнатися, що зумовило появу формульного W 196 R — тобто, моделі, що дозволила Mercedes взяти перші у власній історії титули Чемпіона Світу з перегонів класу Formula-1 — Ви щойно прочитали, як це відбулося.

Цікаво, що на той час правила перегонів дозволяли виставляти на старт боліди з двома різними кузовами: як з класичним формульним «монопосто», так і версію із покращеною аеродинамікою — для треків, де багато швидкісних прямих. Саме такий Mercedes W 196 R Grand Prix Streamlined зразка 1954 року Ви бачите на фото нижче.

Mercedes W 196 R Streamlined Version 1954

Втім, бронзову скульптуру авторства каталонського митця Йоахіма Роса і Сабате створено за мотивами іншого W 196 R — наприклад, такого, який El Maestro пілотував у 1954 році та який перемагав на тодішньому Гран-Прі Швейцарії та Гран-Прі Німеччини. Доречі, саме за кермом цієї машини Хуан Мануель Фанхіо одержав першу перемогу за команду Mercedes — це великою мірою пояснює ціну у $31.6 млн (включно із преміальними), за які 10 років тому було продано болід на шасі 00006.

І ще: сезон 1954 року став першим в історії Mercedes, коли пілот за кермом «трипроменевої сріблястої стріли» став Чемпіоном Світу.

Як Ви, мабуть, вже здогадалися, ним був El Maestro.

khuan-manuel-fankhio-ta-mercedes-w196-r-shist-vtilen-dlya-p-yatikratnogo

Те саме, і знову за кермом W 196 R, він зробив у 1955 році —тобто, виграв з Mercedes два поспіль титули Чемпіона Світу з перегонів класу Formula-1 в особистому заліку пілотів. Причому, якщо у 1954 році перевага Mercedes на треках була дуже відчутною (4 перемоги у 9 Гран-Прі), але мали місце й перемоги Maserati (у 2 Гран-Прі) та Ferrari (Скудерія виграла 1 Гран-Прі), то у 1955-му з 7 календарних Гран-Прі пілоти за кермом «сріблястих стріл» виграли 5 перегонів, з яких 4 виграв безпосередньо  El Maestro.

Гадаю, після всього сказаного нема питань щодо того, чому саме пам'ятник Фанхіо та W 196 R було встановлено біля заводського музею Mercedes?

khuan-manuel-fankhio-ta-mercedes-w196-r-shist-vtilen-dlya-p-yatikratnogo

У Штуттгарті підрахували, що з 2006 року, коли Хуан Мануель Фанхіо та W 196 R оселились біля мерседесівської історичної скарбнички, цей дует став одним з найчастіше згадуваних серед різноманітних «трипроменевих» фото з тематичними хештегами. Доречі, скульптуру виконано у натуральному розмірі і таким чином, що за бажання сфотографуватися можна не тільки тільки поруч з El Maestro, а за кермом W 196 R.

Між іншим, справжніх Mercedes W 196 R загалом було створено 14 примірників, які мали під капотом атмосферний 2.5-літровий V8 потужністю до 290 к.с., що забезпечувало максимальну швидкість майже у 300 км/год. Від загальної кількості вціліло 10 одиниць...

А повертаючись до скульптурної групи поруч із заводським музеєм Mercedes, варто знати, що загалом по всьому світу встановлено ще п'ять таких трьохтонних бронзових втілень пам'яті про людину та машину, що стали першими мерседесівськими Чемпіонами Світу у Формулі-1.

khuan-manuel-fankhio-ta-mercedes-w196-r-shist-vtilen-dlya-p-yatikratnogo

Бульвар Альбера I, просто на в'їзді до порту Еркюль з боку Франції, поруч із легендарним віражем Раскасс у Монако. 

Іспанський трек Барселона-Каталунья.

Легендарний італійський трек Autodromo Nazionale di Monza.

Не менш легендарний Нюрбургринг.

Майданчик перед головним офісом Mercedes-Benz Аргентина у Буенос-Айресі (Хуан Мануель Фанхіо був аргентинцем та помер у Буенос-Айресі у липні'1995).

Ну, і власне заводський музей Mercedes-Benz.

На всіх цих локаціях можна зустріти El Maestro поруч із своїм W 196 R. І якщо вже бути максимально точним, почати наведений вище перелік треба було з треку Барселона-Каталунья, де скульптура роботи Йоахіма Роса і Сабате з'явилася першою. Це було зроблено від імені Real Automovil Club de Cataluna — і пам'ятник настільки сподобався штуттгартським боссам, що за домовленістю із митцем та за сприяння Фундації Фанхіо а також спонсорства Repsol іспанська ливарня Barberi створила серію скульптур, які з'явилися в знакових для 5-кратного Чемпіона Світу місцях.

_______________________

Якщо матеріал сподобався і у Вас є можливість, я буду щіро вдячний за підтримку Автомобільного Бюро переказом тієї суми, яку вважаєте доречною. Ви допомагаєте Бюро — я в свою чергу допомагаю ЗСУ.

Від кожного — хто що може. Так і переможемо. (c)

Тримаймо стрій!

 

MasterCard (Приват):

5363 5420 9895 8854

 

Отримувач: Бугаєв Юрій Валерійович

Призначення платежу: безповоротна фінансова допомога

Валюта карти: UAH (при цьому можливий переказ у вашій валюті, отримувач Bugaev Jurij)

 

Звіти щодо надходження коштів я буду регулярно публікувати тут.

 

 

Автомобильное Бюро Sport-Engine начало свою работу весной 2010 года – и с тех пор мы стараемся предоставлять нашим клиентам и читателям максимально полную и интересную информацию. Автомобили, процесс их создания, жизни и борьбы на гоночных трассах, история и легендарные личности мира моторов, тренды, ощущения от вождения – вот то, чем живем мы и чем готовы поделиться с Вами.

Если стиль и качество нашей работы вызвали у Вас интерес в плане сотрудничества, пишите на bugaev@sport-engine.com

Искренне надеюсь, что Вам у нас понравится.

Юрий Бугаев, основатель и руководитель Автомобильного Бюро Sport-Engine