Новий BMW 4 Series: схоже, Бенгла було мало

26 августа 2020
(0 голосов)
Author :  

new-bmw-4-series-coupe-it-looks-like-bangle-was-not-enought

З моменту дебюту найжахливішої з BMW, які тільки компанія випускала з 80 років і по наш час, минуло майже 20 років. Мова, звичайно, про четверту генерацію 7 Series в кузові Е65 2002 модельного року. Тодішня витівка Мюнхену відвернула від BMW багатьох — і ось тепер черговий жах.

Його звуть Кріс Бенгл, він очолював команду дизайнерів BMW з жовтня 1992 по лютий 2009 року. І я добре пам'ятаю вираз обличчя багатьох фанатів BMW, які вперше бачили дебютанта Франкфуртського автосалону'2001: таку розгубленість, таке небажання вірити власним очам важко зіграти навіть за великого бажання видати здивування.

Та воно й не дивно: після абсолютно досконалої «сімки» третьої генерації E38 в Мюнхені мабуть вирішили пограти в початок нового тисячоліття. У підсумку вийшло ось що: так виглядала «третя» BMW 7 Series генерації після оновлення у вересні 1998 року...

BMW 7 Series 3d generation E38 1999MY

BMW 7 Series 3d generation E38 1999MY

BMW 7 Series 3d generation E38 1999MY

BMW 7 Series 3d generation Е38 interior

BMW 7 Series під заводським позначенням Е38 збирали з 1994 до 2001 рік. На фото рестайлінгова BMW 740d зразка 1999 модельного року. Початкова концепція стайлінгу третьої генерації 7 Series належить дизайнеру BMW Бойке Бойєру, для серійного втілення її було затверджено тодішнім шеф-дизайнером Клаусом Люте

 

А ось так виглядав спадкоємець 7 Series Е38 у класі представницьких седанів, що вийшов на ринок у лістопаді'2001 під заводським індексом Е65 як авто 2002 модельного року:

BMW 7 Series E65 2001MY

BMW 7 Series E65 2001MY

BMW 7 Series E65 2001MY interior

7 Series E65 у такому вигляді випускали з 2001 по 2005 рік (загалом із урахуванням оновлення у березні'2005 випуск тривав з 20001 по 2008 роки).

 

Коли у 2008 році виробництво BMW 7 Series E65 завершилося, виявилося, що четверта генерація «сімки» BMW стала найуспішнішою серед усіх попередніх представників цієї моделі:

 — перша генерація BMW 7 Series під індексом E23, що випускалася з 1977 по 1987 рік, знайшла 285 тисяч покупців 

 — друга генерація BMW 7 Series під індексом E32, що випускалася з 1986 по 1994 рік, розійшлася у кількості 311 тисяч примірників

— згадана вище третя генерація BMW 7 Series під індексом E38 випускалася з 1994 по 2001 рік та стала ще більш популярною: з конвейєра зійшло 328 тисяч примірників «звичайних» та подовжених 7 Series iL

— четверту генерацію BMW 7 Series під індексом E65 (версія із подовженою базою отримала власний індекс E66, броньований варіант — індекс E67, лімітована серія зі 100 седанів із 12-циліндровим 260-сильним водневим енергоблоком — індекс E68) було випущено у кількості 344 тисячі автомобілів. Безумовно, великою мірою успіх 7 Series E65 крився у тому, що зовні авто хоча й було відверто страшним, але його зовнішність буквально волала: «це нова 7 Series!», а в середині E65 пропонувала революційний інтерфейс iDrive, що допомагав керувати ледь не усіма сервісними функціями, яких у цієї моделі був довгий перелік.   

new-bmw-4-series-coupe-it-looks-like-bangle-was-not-enought

Крістофер Едвард Бенгл власною персоною

 

Однак, в BMW виявили цікавий момент.

А саме: критично важливим стало одне опитування, під час якого на питання «чи придбаєте Ви наступне авто марки BMW?» багато власників цих 7 Series E65 відповідали, що скоріше за все спробують щось ще новеньке та модне. Тобто, успіх четвертої генерації BMW 7 Series пояснювався трендом. Після чого в Мюнхені чітко зрозуміли: показник продажів Е65 є пасткою, що може дуже дорого коштувати компанії, яка вже багато років цінує не випадкових клієнтів, а тих, хто купує саме BMW роками, від моделі до моделі.

Якщо ж порівняти надбання таких шеф-дизайнерів BMW, як Вільгельм Хофмайстер та Кріс Бенгл, то «вигин Хофмайстера» на задній стійці даху досі є одною з фірмових рис BMW. А от зроблене Бенглом на сьогодні згадують просто як минуле баварської марки — мовляв, «було таке».

Доречі, якщо вже бути до кінця коректним, то треба зазначити, що пан Бенгл як шеф-дизайнер затвердив стайлінг BMW 7 Series E65. А безпосереднім автором цього жаху був Адріан ван Хоойдонк, що зараз займає посаду директора по дизайну BMW Group.

Adrian van Hooydonk director of design BMW Group

Адріан ван Хоойдонк

 

Втім, під керівництвом того ж таки пана ван Хоойдонка генерація лінійки BMW, що сходить з конвейерів баварської компанії останні 5-7 років, повністю повернули сприйняття «пропеллера» як машини із здоровою зовнішньою агресією, що випромінює динаміку.

Особисто для мене одним з найбільш переконливих доказів «повернення» фірмового стайлінгу BMW стала трансформація, що відбулася із моделлю, яка започаткувала лінійку Gran Turismo: 5 Series GT, яка викликала повне несприяття з причини своєї зовнішної аморфності та повної відсутності бе-ем-вешного стилю (за виключенням передньої частини із характерною оптикою та двомя «ноздрями»), переродилася у 6 Series GT, яка не викликає жодних сумнівів щодо свого права назватися справжнім BMW.

Я пригадав все це тому, що пройшло 20 з гаком років (враховуючи час, необхідний на розробку нової моделі) — і у BMW примудрилися вляпатись в таку саму історію, як із 7 Series на початку «нульових».

У зв'язку з чим цікаво: про що думало керівництво баварської фірми, затверджуючи дизайн купе 4 серії другої генерації? Хотілося повторити «ринковий бліц-кріг» 7 Series E65? Чи просто, як зараз кажуть, спіймати хайп?

 BMW Concept 4 (Frankfurt, IAA-2019)

 BMW Concept 4 (Frankfurt, IAA-2019)

 BMW Concept 4 (Frankfurt, IAA-2019)

Дебют BMW Concept 4 на автосалоні IAA-2019

 

Але давайте за хронологією: перше свідоцтво того, що наступна генерація купе BMW 4 Series може стати новим символом відвертого автомобільного несмаку, ми отримали восени 2019 року, коли на Франкфуртському автосалоні показали BMW Concept 4 (на фото вище).

Коли BMW опублікувала фото новачка, що були зроблені під час фінальних тестів, з'явилась надія на те, що відділ дизайну все ж таки прийняв до уваги відгуки на концепт нової 4 Series:

new-bmw-4-series-coupe-it-looks-like-bangle-was-not-enought

Однак, офіційний дебют поховав усі надії: нова дводверна BMW матиме саме таку зовнішність, у стилі «ми потураємо абсолютному несмаку».

А знаєте, що найцікавіше?

Повторилася історія із «перспективним дизайнером» ван Хоойдонком, стилістичну ідею якого для BMW 7 Series Е65 затвердив голова дизайн-відділу BMW Кріс Бенгл. В тому сенсі, що тепер ван Хоойдонк визначає, як будуть виглядати усі моделі концерна BMW — і в свою чергу, він теж знайшов «перспективного дизайнера»: його звуть Домагой Дукеч, і з квітня 2019 року він є шеф-дизайнером бренду BMW.

Особисто моя думка: саме йому ми маємо дякувати за спаплюжений стайлінг баварців.

Domagoj Dukec

Можливо, пану Дукечу не дають спокою рішення, що використовуються конкурентами: наприклад, фірмове скудетто Alfa Romeo, яке Вальтер де Сильва зробив відзнакою таких знакових для Альфи моделей, як 156 та 147, ще наприкінці 90-х/початку нульових. Потім, коли де Сільва відповідав вже за стайлінг Audi, альфівське скудетто фактично перевернули догори дригом та збільшили у масштабі — так вийшов славнозвісний «щит», який на довгі роки став відзнакою Audi. Та й у Lexus в якийсь момент вирішили, що треба бути у тренді — і вже котрий рік поспіль пропонують покупцям дуже специфічне бачення власного стилю. Яке, втім, працює.

Тож, пан Дукеч, мабуть, вирішив, що час і BMW бути в тренді... 

BMW 4 Series Coupe 2d generation 2020MY

BMW 4 Series Coupe 2d generation 2020MY

BMW 4 Series Coupe 2d generation 2020MY interior

BMW 4 Series Coupe другої генерації зразка 2020 модельного року

 

А можливо, причина у чехарді с людьми, що визначали, як виглядатимуть BMW?

Ван Хоойдонк (в якості шеф-дизайнера у 2009-2011 роках), Карім Хабіб (головний дизайнер екстер'єрів BMW у 2011-2017 роках), Йозеф Кабан (шеф-дизайнер BMW у 2017-2019 роках) і нарешті Дукич (з 2019 року).

Як на мене, саме кругообіг 4 людей за 10 років призвів до того, що фірмовий стиль не розвивався, а стрибав від одного рішення до іншого, в залежності від трендів. І як бачите, той факт, що пан ван Хоойдонк досі є директором по дизайну BMW Group ситуацію не поліпшує.

Доречі, гонитва за трендами роками тривала і в Mercedes, поки шеф-дизайнер Гордон Вегенер нарешті не знайшов сучасний еквівалент класичного мерсівського «прямокутного» стайлінгу. На це в нього пішли роки — і лише після цього було знайдене рішення, яке нарешті виглядає справді гідним трипроменевої зірки.

Чи знайшлося б таке рішення, якби кожні 5 років у Мерса змінювалася б людина, що відповідає за розуміння фірмового стайлінгу? Особисто я дуже сумніваюся — і те, що відбувається із зовнішністю BMW, є гарним наочним прикладом.

Та як би там не було, тепер вже ясно: історія з 7 Series E65, стайлінг якої був створений Адріаном ван Хойдонком, отримала своє продовження — тепер вже із паном Хойдонком на чолі всього департаменту дизайнерів BMW Group.

 

текст Юрій Бугаєв

ілюстрації BMW AG

 

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО БЕЗ ВИКОРИСТАННЯ ПІДТРИМКИ ОФІЦІЙНИХ ПРЕДСТАВНИКІВ МАРКИ В УКРАЇНІ

 

Comment

Leave your comment

Убедитесь, что Вы ввели всю требуемую информацию, в поля, помеченные звёздочкой (*). HTML код не допустим.

 

Автомобильное Бюро Sport-Engine начало свою работу весной 2010 года – и с тех пор мы стараемся предоставлять нашим клиентам и читателям максимально полную и интересную информацию. Автомобили, процесс их создания, жизни и борьбы на гоночных трассах, история и легендарные личности мира моторов, тренды, ощущения от вождения – вот то, чем живем мы и чем готовы поделиться с Вами.

Если стиль и качество нашей работы вызвали у Вас интерес в плане сотрудничества, пишите на bugaev@sport-engine.com

Искренне надеюсь, что Вам у нас понравится.

Юрий Бугаев, основатель и руководитель Автомобильного Бюро Sport-Engine