Porsche 911 Typ 992, гід для покупця: восьма генерація спорткара на кожень день.

22 июня 2021
(0 голосов)
Author :  

porsche-911-mk8-typ-992-buyers-guide-by-porsche-centre-dnipro-and-automotive-bureau-sport-engine

Починаючи підготовку цього матеріалу, ми добре розуміли, що нема сенсу намагатися охопити неосяжне, оскільки повний перелік версій та модифікацій восьмої генерації Porsche 911 вимірюється двозначною цифрою  у Цуффенхаузені вже не перший десяток років пропонують покупцям обрати такий 911, який максимально повно відповідає вимогам кожного конкретного клієнта. Тож, у цьому матеріалі ми вирішили надати Вам такий спектр варіантів Typ 992, який охопить найрізноманітніші вподобання.

Логіка підбору версій, із якими ми Вас познайомимо, була наступною: коли людина вирішує придбати собі Porsche 911, вона зазвичай добре розуміє, чому саме їй потрібен 911 та у якому виконанні. Комусь цілком вистачить 911 Carrera Coupe, хтось бачить себе виключно за кермом 911 Turbo, а комусь потрібна справжня трекова зброя із дозволом перебування на шляхах загального користування.

Тож, Carrera Coupe, 911 Turbo та 911 GT3 це ті версії актуального Typ 992, на які ми звернемо свою увагу.

porsche-911-mk8-typ-992-buyers-guide-by-porsche-centre-dnipro-and-automotive-bureau-sport-engine

porsche-911-mk8-typ-992-buyers-guide-by-porsche-centre-dnipro-and-automotive-bureau-sport-engine

porsche-911-mk8-typ-992-buyers-guide-by-porsche-centre-dnipro-and-automotive-bureau-sport-engine

Porsche 911 Carrera Coupe Typ 992 зразка 2020 модельного року

 

Перш за все варто зазначити, що на сьогодні становить собою цей культовий спорткар як такий. 

Про зовнішність можна сказати, що на перший погляд вона майже не змінилися однак, насправді все ж таки відчутно посвіжішала. «Трьохсекційний» передній бампер, що нагадує трапецію, із діодними рисочками ходових вогнів у бокових секціях, повздовжні ребра на кришці багажного відсіку та два вертикальні вогники посередині повітрязабірника під заднім склом...Короче кажучи, деталей, за якими можна зрозуміти, що перед Вами саме Typ 992, вистачає. І звичайно, у восьмої генерації 911 просто розкішна задня частина із рел'єфною 3D-оптикою та фірмовим елементом у вигляді діодної смуги через увесь кузов, від ліхтаря до ліхтаря .

Що ж стосується техніки, то Ви наврядчи будете здивовані, якщо ми почнемо деталізувати нашу розповідь з силового агрегату заднього розташування врешті решт, це Porsche 911!

У порівнянні із зміною генерацій Typ 997/Typ 991 силовий агрегат при переході з Typ 991 на Typ 992 не змінив свого розташування (у випадку із Typ 997/Typ 991 збільшення колісної бази призвело до того, що він помітніо змістився до її меж).

porsche-911-mk8-typ-992-buyers-guide-by-porsche-centre-dnipro-and-automotive-bureau-sport-engine

Що стосується безпосередньо двигуна, то на Carrera Typ 992 встановлюють виключно 6-циліндрові турбо з опозитним розташуванням циліндрів об'ємом 3 літри, потужність яких у порівнянні із такою само версією попередньої генерації збільшилася. Нові турбокомпресори, новий впуск та нова випускна система це головні дійові особи у підвищенні віддачі двигуна.

Як результат + 15 к.с. потужності з двигуна того самого об'єму, який був у рестайлінгового Typ 991  та сумарні 385 к.с., які пропонує актуальний 911 Carrera Coupe (піковий обертаючий момент становить 450 Нм у диапазоні 1950-5000 об/хв). Вказані показники забезпечують динаміку прискорення з місця до 100 км/год на рівні 4.2 с, а з опційним пакетом Sport Chrono (вартістю 92 546 грн, еквіалент 2770 євро на момент підготовки матеріалу) Carrera Coupe прискорюється до «сотні» за 4 секунди, при цьому активація режиму Sport Response круглим селектором на кермі Typ 992 на 20 секунд надає Вам «суперзброю» автомобіль миттєво та повністю мобілізується і власник може, наприклад, виконати швидкий ривок для обгону. 

Особливістю роботи силового агрегата є те, що система «start-stop» виконана постійно активованою  екологічні вимоги невблаганні й призвели до того, що двигун акутального 911 під час коротких зупинок у дорозі (наприклад, на світлофорах) вимикається та запускається автоматично.

Розповідаючи про силовий агрегат, окремо варто зазначити, що коробка PDK (керування якою покладено не на важіль, а на джойстик з нефіксованими положеннями) тепер має вісім швидкостей, що допоможе зменшити витрати палива і як наслідок, робить восьму генерацію 911 більш екологічним автомобілем.

Що стосується шасі, то збільшення потужності двигунів автоматично призвело до того, що інженери мали дотриматись балансу: вища потужність значить необхідність кращої стійкості на дорозі. Відтак, тепер на кращу керованість працюють колеса різного розміру: у 911 Carrera Coupe попереду штатно встановлено 235/40 ZR19, а позаду 295/35 ZR20. А у випадку, коли керованість для Вас має безумовно пріоритетне значення, навіть на базову Карреру можна замовити повнокероване шасі. 

У підвісці попереду використано схему McPherson, позаду встановлюють 5-важільну конструкцію, причому у порівнянні з попередньою генерацією 911 важілі підвісок стали трошки довшими, оскільки колія збільшилася (+40 мм попереду та позаду) це також допоможе забезпечити кращу курсову стабільність як на швидкісних прямих, так і у віражах.

І якщо вже мова зайшла про колію, варто зазначити й ще один важливий момент, який стосується кузова: якщо дивлячись на звичайний задньопривідний 911 сзаду Вам здається, що автомобіль виглядає незвично широким як для монопривідної версії Ви не помиляєтеся: вперше в історії кузови задньо- та повнопривідних модифікацій 911-го однакові завширшки. Причому, усі кузовні панелі Porsche 911 генерації 992 виготовлено з алюмінія, завдяки чому у порівнянні із кузовом попередника вагу вдалося знизити на 12 кг. Одночасно, у показнику жорсткості на скручування кузов додав 15%, що, безумовно, також грає на покращення керованості.

porsche-911-mk8-typ-992-buyers-guide-by-porsche-centre-dnipro-and-automotive-bureau-sport-engine

Що стосується інтер'єру, то потрапляючи в салон 911-го, Ви не зплутаєте його з жодною іншою моделлю спортивного сегменту. Ці п'ять шкал на панелі приладів, ця поворотна ручка стартера двигуна зліва від керма (ключ від автомобіля під час запуску мотора може спокійно лежати у Вашій кишені)...

Однак, так само, як у випадку із зовнішністю, панель приладів 911-го тільки на перший погляд виглядає цілком знайомою. Наприклад, аналоговим залишився лише хронометр, а великі кластери по обидва боки від нього тепер повністю цифрові та ніби натякають, що навіть у порівнянні із досить прогресивним свого часу Typ 991 актуальний 911 став не тільки більш розумним, а й «інтелектуально швидшим» і все завдяки системі обміну інформацією бортових систем через більш сучасну та набагато продуктивнішу шину Flex Ray замість високошвидкісної шини CAN у попередньої генерації цієї моделі.

porsche-911-mk8-typ-992-buyers-guide-by-porsche-centre-dnipro-and-automotive-bureau-sport-engine

porsche-911-mk8-typ-992-buyers-guide-by-porsche-centre-dnipro-and-automotive-bureau-sport-engine

Пара інших доказів інтелекту «восьмого» Porsche 911 великий 11-дюймовий сенсорний екран багатофункціонального інфотейнмент-комплексу Porsche Communication Management по центру передньої панелі (такий, як у Cayenne, Macan, Panamera) та наявність режиму «Wet» у фіксованих налаштуваннях мехатроніки автомобіля: завдяки датчикам у передніх колісних арках 911-й фіксує початок опадів та відповідним чином налаштовує активну аеродинаміку автомобіля на максимальну силу притискання повітрям (окрім заднього електроннокерованого спойлера мова й про жалюзі у передньому бампері), а мехатроніка перейде у найделікатніший стиль спілкування двигуна та трансмісії щоб повністю виключити вірогідність неконтрольованого зносу чи заносу.

Таким чином, безпека поведінки 385-сильного задньопривідного спорткара ще більш покращилася.

А ще 911 Typ 992 можна замовити із приладом нічного бачення і почувати себе у темряві так само впевнено, як вдень. Звичайно, розширення сервісних можливостей відобразилося на показнику спорядженої ваги 911 Carrera Coupe: вона на 75 кг важча, ніж рестайлінговий 911 попередньої генерації. Але варто зазирнути у графу «прискорення з місця» і все стає на свої місця: не дивлячись на збільшення ваги, актуальний 911 швидший за попередника (4.2 с vs 4.4 с відповідно якщо говорити про «звичайні» версії з PDK та 4.0 vs 4.2 c із PDK та пакетом Sport Chrono).

porsche-911-mk8-typ-992-buyers-guide-by-porsche-centre-dnipro-and-automotive-bureau-sport-engine

Таким чином, Typ 992 став більш потужним, він має більш жорсткий кузов, більш ціпке шасі та ще більше «цифрових» здібностей, що у підсумку й допомогає восьмій генерації Porsche 911 зробити черговий крок вперед.

Якщо ж всього того арсеналу, який пропонує актуальна Carrera Coupe Typ 992 зразка 2019 модельного року Вам замало і хочеться не просто цілком зручної повсякденної спортивності, а суперкарівських показників тоді беремо Карреру, додаємо до її 385 к.с. та заднього приводу ще майже 200 к.с. та привід на всі чотири колеса, знімаємо з показника прискорення навіть із пакетом Sport Chrono більше секунди...

Так чи приблизно так виглядає концепція створення Porsche 911 Turbo з його 580 к.с. потужності та динамікою прискорення до «сотні», що вимірюєтсья цифрою меншою, ніж 3 секунди.

porsche-911-mk8-typ-992-buyers-guide-by-porsche-centre-dnipro-and-automotive-bureau-sport-engine

Впізнати 911 Turbo неважко: величезні «клики» у колір кузова в передньому бампері під номерним знаком, повітрязабірники у арках задніх крил та фірмова відзнака Turbo  великий активний спойлер у задній частині кузова не дають жодного шансу помилитись.

Однак, питання, звичайно, не у зовнішності, хоча багато дизайн-відділів по всьому світу багато віддали б за подібну впізнаваність свого бренду. Щоб зрозуміти, чому вже 45 років знаходяться ті, хто платить за 911 Turbo фактично дві ціни у порівнянні із Carrera Coupe, варто додати до тієї здатности тримати дорогу, яка є у актуального 911 Carrera Coupe, повнопривідну трансмісію, що стандартно встановлюється на 911 Turbo. Тобто, відверто звіряча хватка за дорогу завдяки усім ведучім колесам та адаптивному розподіленню обертаючого моменту (+ збільшення колії на 42 мм попереду та на 10 мм позаду) доповнена не менш скаженим прискоренням з місця до 100 км/год за 2.8 секунди (це при 1640 кілограмах спорядженої ваги).

porsche-911-mk8-typ-992-buyers-guide-by-porsche-centre-dnipro-and-automotive-bureau-sport-engine

porsche-911-mk8-typ-992-buyers-guide-by-porsche-centre-dnipro-and-automotive-bureau-sport-engine

Цікаво, що Bugatti Veyron 16.4 Super Sport із 8-літровим W-подібним 16-циліндровим квадро-турбодвигуном потужністю 1200 л.с. та піковим обертаючим моментом 1500 Нм зразка 2010 року мав показник прискорення 0-100 км/год на рівні 2.5 с. Пройшов час і сьогодні Porsche 911 Turbo, маючи вдвічі меншу потужність, ніж мав Veyron Super Sport, за рівнем стартового спринту майже впритул наблизився до першого в автомобільній історії гіперкара.

А є ж ще абсолютно несамовитий 911 Turbo S потужністю 650 к.с....

І якщо вже мова зайшла про показники динаміки прискорення з місця до 100 км/год, варто зазначити, що у порівнянні з оновленим 911 Turbo Type попередньої генерації зразка 2016 модельного року (991.2) новий 580-сильний Turbo генерації 992 зразка 2020 модельного року хоча й набрав 45 кг спорядженої ваги, при цьому він на 40 к.с. потужніший та на 0.2 с швидший і так само, як інші представники Typ 992, Turbo має колеса різного розміру: попереду штатними є 255/35 R20, а позаду 315/30 R21.

З максимальних 320 км/год новий Turbo зупиняють гальма з диаметром дисків 408 мм (завширшки 36 мм) попереду та 380 мм (із шириною 30 мм) позаду. Звичайно, в якості опції пропонуються «композитні» гальма із 10-поршневими механізмами попереду та система боротьби із нахилами кузова (PDCC), до якої входять електро-гідравлічні стабілізатори.   

Доречі, про опції: ще кілька цікавих доповнень, які вперше пропонуються для 911 Turbo це на 10 мм нижча, електронно-керована підвіска, що змістить акцент у спортивно-комфортному балансі на драйвові відчуття за кермом (стандартним є шасі Porsche Active Suspension Management (PASM)), спортивна випускна система та пакет Lightweight Design, що завдяки встановленню інтегрованих ковшів (замість звичайних комфортабельних крісел), відмові від заднього сидіння та ще кількох моментів дозволить знизити вагу Вашого 911 Turbo одразу на 30 кг.

porsche-911-mk8-typ-992-buyers-guide-by-porsche-centre-dnipro-and-automotive-bureau-sport-engine

У салоні 911 Turbo Ви побачите той самий Porsche Advanced Cockpit із втіленою філософією Direct Touch Control, які вже знайомі нам по більше демократичній 911 Carrera, але із ще більш уважною підборкою матеріалів оздоблення та їх поєднанням між собою.

Інакше кажучи, Вам пропонується чергове втілення того, що у компанії звуть фірмовим міксом відчуттів класу «люкс» та динаміки, що притаманна найшвидшим Porsche. І якщо вже частині клієнтів за їх бажанням надається можливість обрати таку опцію, як пакет зниження ваги, то цілком логічно, що у іншої частини є можливість замовити замість стандартного аудіокомплексу BOSE Surround Sound System установку класу hi-end від Burmester.

І звичайно, не варто забувати, що 911 Turbo окрім кузова типу «купе» має варіант із відкидним дахом.

porsche-911-mk8-typ-992-buyers-guide-by-porsche-centre-dnipro-and-automotive-bureau-sport-engine

Нарешті, завершує наш огляд найсвіжіший та найбезкомпромісніший представник лінійки 911-х на сьогоднішній день: пані та панове, Вашій увазі пропонується Porsche 911 GT3 генерації 992 2021 модельного року!

Чотири «атмосферних» літри; більше, ніж півтисячи кінських сил потужності; аеродинаміка справжніх трекових бійців світового рівня; сувора дієта та можливість обрати такий тип коробки швидкостей, який відповідає саме Вашим потребам під час трек-днів це те, що робить GT3 цілком особливим навіть за мірками Porsche 911. Тим більше, що перелічені особливості даної версії абсолютно закономірні.

porsche-911-mk8-typ-992-buyers-guide-by-porsche-centre-dnipro-and-automotive-bureau-sport-engine

Porsche 911 GT3 Typ 992 2021MY

Презентація Porsche 911 GT3 Typ 992 2021. 16 лютого 2021 року

 

При створенні GT3 Typ 992 широко використовувася досвід підрозділу Porsche Motorsport і щоб пересвідчитись у цьому, достатньо ознайомитись із стислими характеристиками «боксера», що розташований у моторному відсіку: 4 літри без турбостимуляторів, 6 циліндрів, індивідуальні дросельні заслонки, система змащування із сухим картером, максимальна швидкість обертів колінчастого валу 9000 об/хв, максимальна потужність двигуна 510 к.с. на 8400 об/хв, піковий обертаючий момент 470 Нм на 6100 об/хв. Іншими словами, тахометр недарма має крайнє значення 10 тис. обертів!

Додайте до цього той факт, що покупцю GT3 пропонується вибір: 6-ступенева механічна коробка чи 7-ступенева PDK (динаміка прискорення у кожній з цих модифікацій становить 3.9 та 3.4 с відповідно).

porsche-911-mk8-typ-992-buyers-guide-by-porsche-centre-dnipro-and-automotive-bureau-sport-engine

І ще: споряджена вага цієї версії 911 складає 1418 кг та 1435 кг відповідно. Для порівняння: 911 Carrera Coupe важить 1505 кг, а 911 Turbo 1640 кг. Як мінімум 70 кг збережених можливостей! Ось що таке безпосередній зв'язок з автоспортом.

А щоб потужність 4-літрового атмоcферного двигуна та зусилля із зменшення ваги мали найкращій результат в сенсі керованості, інженери використали попереду 2-ричажну підвіску, а задня багатоважільна конструкція виконана повністю індивідуальною: жодної спільної деталі із «цивільними» 911, замість резино-металевих шарнірів використані більш жорсткі шарові з'єднання. До того ж заради стабільності у високошвидкісному темпі пересування використані аеродинамічні рішення, які також прийшли з світу автоспорту: саме таку конфігурацію заднього антикрила можна побачити у бойових 911 RSR!

porsche-911-mk8-typ-992-buyers-guide-by-porsche-centre-dnipro-and-automotive-bureau-sport-engine

porsche-911-mk8-typ-992-buyers-guide-by-porsche-centre-dnipro-and-automotive-bureau-sport-engine

porsche-911-mk8-typ-992-buyers-guide-by-porsche-centre-dnipro-and-automotive-bureau-sport-engine

Завдяки усім переліченим вище технічним рішенням на Нюрбургринзі тест-пілот Ларс Керн на новому GT3 подолав коло за 6 хв 59.927 с тобто, покращів час попередньої генерації цієї моделі одразу на 17 секунд!

Інтер'єр цього спорткара, виконаний у справжній бойовій мінімалістичній стилістиці, одразу дозволяє зрозуміти, яким чином було досягнуто настільки відчутної різниці у показнику ваги у порівнянні з «цивільними» версіями 911: полегшені крісла-«ковші» з композиту, відсутність заднього сидіння а на додачу до цього передній обтикач з CFRP-пластику, використання полегшеного скла, ковані колеса, полегшений на 10 кг «випуск »...

porsche-911-mk8-typ-992-buyers-guide-by-porsche-centre-dnipro-and-automotive-bureau-sport-engine

porsche-911-mk8-typ-992-buyers-guide-by-porsche-centre-dnipro-and-automotive-bureau-sport-engine

porsche-911-mk8-typ-992-buyers-guide-by-porsche-centre-dnipro-and-automotive-bureau-sport-engine

porsche-911-mk8-typ-992-buyers-guide-by-porsche-centre-dnipro-and-automotive-bureau-sport-engine

Наврядчи когось здивує, що у фіксованих режимах мехатроніки GT3 інженери залишили лише три: Normal, Sport, Track. І звичайно, найприємніше те, що за великого бажання увесь цей арсенал можна використовувати хоч кожного дня — нагадаємо, на 911 GT3 дозволено пересуватися шляхами загального користування.

Наостанок про ціни.

В Україні вартість Porsche 911 Carrera Coupe Typ 992 2019 починається з 4 млн 13 тис грн (еквівалент 120 110 Є на момент підготовки матеріалу).

Вартість Porsche 911 Turbo Typ 992 2020 стартує з 6 млн 759 тис грн (еквівалент 202 300 Є на момент підготовки матеріалу).

Вартість трекового Porsche 911 GT3 Typ 992 2021 стартує з 6 млн 301 тис грн (еквівалент 188 600 Є на момент підготовки матеріалу).

 porsche-911-mk8-typ-992-buyers-guide-by-porsche-centre-dnipro-and-automotive-bureau-sport-engine

P.S. Дебют нового 911 GT3, що відбувся у лютому — це лише перша прем'єра від Porsche серед тих, що були заплановані на поточний рік. Наприклад, кілька днів тому компанія офіційно презентувала 911 GT3 у туристичному виконанні Touring, а попереду в нас ще дебют 911 GT3 RS, Cayenne Coupe у новій 640-сильній версії GT (який вже встиг отримати звання найшвидшого серійного кросовера)... При цьому вже офіційно підтверджено, що в Україні у поточному році з цього переліку окрім 911 GT3 Typ 992 з'явиться Taycan Cross Turismo. До того ж у 2021-му в Україні очікується поява орієнтованого на трек-дні Cayman GT4 RS (потужністю не менше 450 к.с.).

 

текст — Юрій Бугаєв

ілюстрації — Porsche AG

Автомобільне Бюро Sport-Engine дякує «Порше Центр Дніпро» — офіційному дилеру Porsche в Дніпропетровській, Запорізькій та Кировоградській областях — за допомогу у подготовці матеріалу.

Інформацію о наявності та комплектаціях гами моделей Porsche можна отримати за адресою: Дніпро, Запорізьке шосе, 37Д

або за телефоном: (+38056) 377-77-77 (у будні з 9.00 до 19.00, у суботу з 9.00 до 18.00, у неділю з 10.00 до 14.00)

www.dnipro.porsche.ua

 

Ключові технічні характеристики Porsche 911 Carrera Coupe 2019MY

габарити:

довжина — 4519 мм

кузов завширшки — 1852 /2024 мм (без урахування дзеркал/із дзеркалами)

висота — 1298 мм

колісна база — 2450 мм

передня колія — 1591 мм

задня колія — 1557 мм

об'єм багажного відсіку — 132/264 л (передній відсік/за водієм із складеними спинками задніх сидінь)

місткість паливного баку: 64 літри

споряджена вага (DIN) — 1505 кг 

двигун: 

бензиновий, 6-циліндровий, з опозитним розташуванням циліндрів, рідинною системою охолодження, твін-турбонагнітачами та GPF-фільтрами (фільтрами важких часток); робочий об'єм 2981 cм3

діаметр циліндра — 91 мм

хід поршня — 76.4 мм

максимальна потужність — 385 к.с. на 6500 об/хв

піковий обертаючий момент — 450 Нм у диапазоні 1950-5000 об/хв

трансмісія:

8-ступенева, роботизована, з двома зчепленнями та можливістю ручного перемикання передач (PDK), привід на задні колеса.

динаміка:

0-100 км/год за 4.2 с (з пакетом Sport Chrono у режимі Sport Plus — 4.0 c)

максимальна швидкість: 293 км/год

 

 

 

Ключові технічні характеристики Porsche 911 Turbo 2020 (Typ 992)

габарити:

довжина — 4535 мм

кузов завширшки — 1900 /2024 мм (без урахування дзеркал/із дзеркалами)

висота — 1303 мм

колісна база — 2450 мм

об'єм багажного відсіку — 128/264 л (передній відсік/за водієм із складеними спинками задніх сидінь)

місткість паливного баку: 67 літрів

споряджена вага (DIN) — 1640 кг 

двигун: 

бензиновий, 6-циліндровий, з опозитним розташуванням циліндрів, системою змащування із сухим картером, рідинною системою охолодження, твін-турбонагнітачами та GPF-фільтрами (фільтрами важких часток); робочий об'єм 3745 cм3

діаметр циліндра — 102 мм

хід поршня — 76.4 мм

максимальна потужність — 580 к.с. на 6500 об/хв

піковий обертаючий момент — 750 Нм у диапазоні 2250-4500 об/хв

трансмісія:

8-ступенева, роботизована, з двома зчепленнями та можливістю ручного перемикання передач (PDK) та двоваговим маховиком; система повного приводу Porsche Traction Management.

динаміка:

0-100 км/год за 2.7 с

максимальна швидкість: 320 км/ч

 

 

 

Ключові технічні характеристики Porsche 911 GT3 2021MY (PDK)

габарити:

довжина — 4573 мм

кузов завширшки — 1852/2027 мм (без урахування дзеркал/із дзеркалами)

висота — 1279 мм

колісна база — 2457 мм

об'єм багажного відсіку — 132 л (передній відсік)

місткість паливного баку: 64 літри

споряджена вага (DIN) — 1435 кг 

двигун: 

бензиновий, атмосферний, 6-циліндровий, з опозитним розташуванням циліндрів, системою змащування із сухим картером, рідинною системою охолодження та GPF-фільтрами (фільтрами важких часток); робочий об'єм 3996 cм3

діаметр циліндра — 102 мм

хід поршня — 81.5 мм

максимальна потужність — 510 к.с. на 8400 об/хв

піковий обертаючий момент — 470 Нм на 6100 об/хв

трансмісія:

7-ступенева, роботизована, з двома зчепленнями та можливістю ручного перемикання передач (PDK); привід на задні колеса, система розподілу обертаючого моменту Porsche Torque Vectoring Plus (PTV+) з електронним блокуванням диференціалу

динаміка:

0-100 км/год за 3.4 с

максимальна швидкість: 318 км/ч

 

 

 

Ключові технічні характеристики Porsche 911 GT3 2021MY (MT6)

габарити:

довжина — 4573 мм

кузов завширшки — 1852/2027 мм (без урахування дзеркал/із дзеркалами)

висота — 1279 мм

колісна база — 2457 мм

об'єм багажного відсіку — 132 л (передній відсік)

місткість паливного баку: 64 літри

споряджена вага (DIN) — 1418 кг 

двигун: 

бензиновий, атмосферний, 6-циліндровий, з опозитним розташуванням циліндрів, системою змащування із сухим картером, рідинною системою охолодження та GPF-фільтрами (фільтрами важких часток); робочий об'єм 3996 cм3

діаметр циліндра — 102 мм

хід поршня — 81.5 мм

максимальна потужність — 510 к.с. на 8400 об/хв

піковий обертаючий момент — 470 Нм на 6100 об/хв

трансмісія:

6-ступенева, механічна, привід на задні колеса із системою розподілу обертаючого моменту Porsche Torque Vectoring з механічною блокировкою диференціалу

динаміка:

0-100 км/год за 3.9 с

максимальна швидкість: 320 км/ч

 

 

Автомобильное Бюро Sport-Engine начало свою работу весной 2010 года – и с тех пор мы стараемся предоставлять нашим клиентам и читателям максимально полную и интересную информацию. Автомобили, процесс их создания, жизни и борьбы на гоночных трассах, история и легендарные личности мира моторов, тренды, ощущения от вождения – вот то, чем живем мы и чем готовы поделиться с Вами.

Если стиль и качество нашей работы вызвали у Вас интерес в плане сотрудничества, пишите на bugaev@sport-engine.com

Искренне надеюсь, что Вам у нас понравится.

Юрий Бугаев, основатель и руководитель Автомобильного Бюро Sport-Engine