Lamborghini Huracán Sterrato: кросовери перемогли! ДОПОВНЕНО

14 ноября 2022
(0 голосов)
Author :  

Lamborghini Huracán Sterrato official photos

Поки що у Lamborghini прямо говорять: Huracan Sterrato не пропонується для продажу, офіційні показники витрат пального та рівня викидів шкідливих елементів не затверджено. Втім, так триватиме недовго: на 30 листопада на полях Art Basel у Майямі запланований світовий дебют цього...

Як гадаєте, правильно звати цей автомобіль кросовером? Чи все ще спорткаром?

Не встигли ми розповісти про експедицію на найвищий вулкан світу на експериментальних Porsche 911 — і про те, що це не просто технічно-мандрівний перформанс, а підготовка автомобільного світу до офіційного дебюту всюдихідного Porsche 911 Dakar, як тему справжніх кросс-купе продовжили у Lamborghini: як бачите, Lambo-бестселлер Huracan приміряв на себе збільшений дорожній просвіт, допосвітлення, шноркель, розширювачі колісних арок, рейлінги...

Короче кажучи, не дивіться, що в мене поза спинками сидінь стоїть V10 — я повнопривідний та виглядаю як справжній підкорювач не тільки доріг, а й напрямків!

Lamborghini Huracán Sterrato official photos

Lamborghini Huracán Sterrato official photos

Якщо не дивлячись на досить стильну зовнішність позашляховий антураж на справжньому середньомоторному дводверному купе викликає у Вас несприйняття, щоб краще розуміти природу появи концепції кросс-купе варто подивитись на показники продажів. Вони хоча й не зроблять для Вас Huracan Sterrato більш привабливим, але хоча б стане зрозуміло, з чого б це у Lambo вдалися до подібних кроків.

Тож, про показники продажів: перше півріччя 2022 року стало для Lamborghini найуспішнішим за всю історію існуванння компанії — клієнтам було передано 5090 суперкарів, що на 4.9% більш ніж торік. З цієї кількості 61% — це super SUV, як його кличуть у компанії, Urus. А якщо покупці з таким задоволенням купують потужні кросовери, то чому б не спробувати запропонувати їм кросовер, але створений на базі справжнього суперкара?

Доречі, можна забитися: у Porsche думки щодо 911 Dakar з'явилися з тих самих міркувань. З тією різницею, що у Porsche є ще й історія успіху у найпрестижнішму в світі ралі-марафоні...

 

ДОПОВНЕННЯ

На художньому форумі Art Basel, який не дивлячись на назву почався у Майамі Біч, офіційно презентовано всюдихідний Lamborghini Huracan. (зізнаюся, мене самого це формулювання поки що вибиває з колії). Машина отримала назву Sterrato — і не дивлячись на допосвітлення, шноркель, розширювачі колісних арок, рейлінги, алюмінієвий захист передньої частини днища, збільшений на 44 мм дорожній просвіт та розширену колію (+30 мм попереду та +34 мм позаду) за своєю ДНК Huracan Sterrato залишився самим собою: середньомоторним, з атмосферним 5.2-літровим V10 за спиною, який видає 610 к.с. на 8000 об/хв та 565 Нм на 6500 об/хв. Тяга передається до передніх та задніх колес із допомогою 7-ступеневої дабл-клатч трансмісії із електронно-контрольованим диференціалом Haldex п'ятої генерації та диференціалом із самоблокуванням для задніх коліс. 

Lamborghini Huracan Sterrato officially unveiled

Lamborghini Huracan Sterrato officially unveiled

Спокійно роздивившись фото нового представника родини Huracan, маю визнати: особисто мені робота, виконана дизайнерами, що їх очолював Мітя Боркерт, дуже подобається. Хоча б тому, що 10-циліндровий суперкар раптом постав перед нами у абсолютно новому — і тому дуже несподіваному образі. І виявилося, що Lamborghini Huracan може бути й таким: авантюрним, граючим м'язами під захисними позашляховими обладунками та готовим підкорювати не тільки сотні кілометрів асфальтового полотна, а й простори поза ним.

Сучасним покупцям, які буквально залежать від чогось свіженького-новенького, Huracan Sterrato — це буквально те, що доктор прописав!

Lamborghini Huracan Sterrato officially unveiled

Підкорювати шляхи та напрямки можна у одному з режимів бортової мехатроніки: магістральному Strada, ультмативному Sport — та Rally, вперше в історії середньомоторних Lambo.

Як було вказано вище, двоважільна підвіска (по колу) на сталевих пружинах забезпечує збільшений на 44 мм дорожній просвіт. А покришки, що мають забезпечити необхідний контакт не тільки на асфальті, а й поза межами доріг — це Bridgestone Dueller All-Terrain 002 розмірністю 235/40 R19 попереду та 285/40 R19 позаду. Ця гума гарантує можливість подолати мінімум 80 км зі швидкістю 80 км/год із нульовим тиском всередині.

Технічний арсенал забезпечує всюдихідному Lamborghini Huracan Sterrato стартовий спринт з місця до 100 км/год за 3.4 с, прискорення 0-200 км/год за 9.8 с. При цьому виробник не вказав, мова йде про прискорення на асфальті, гравії чи покриття під колесами на має жодного значення.

Максимальний темп руху становить 260 км/год.

В салоні власника Huracan Sterrato очікує кермо та передня панель, оздоблені алькантарою Verde Sterrato, комбіноване оздоблення крісел (завдяки наявності програми Lamborghini Ad Personam обрати можна буде якийсь із 60 варіантів кольорів) — а також компас, вимірювач кута з'їзду, кута поперекового нахилу, індикатор географічних координат.

Lamborghini Huracan Sterrato 2023MY interior

Lamborghini Huracan Sterrato 2023MY interior

Lamborghini Huracan Sterrato 2023MY interior

Виробництво Lamborghini Huracan Sterrato стартує у лютому-2023.

Загалом буде зібрано 1499 примірників цього авто.

 

текст — Юрій Бугаєв

илюстрації — Automobili Lamborghini S.p.A.

____________

Якщо матеріал сподобався і у Вас є можливість, я буду щіро вдячний за підтримку Автомобільного Бюро переказом тієї суми, яку вважаєте доречною. Ви допомагаєте Бюро — я в свою чергу допомагаю ЗСУ.

Від кожного — хто що може. Так і переможемо. (c)

Тримаймо стрій!

 

MasterCard (Приват):

5363 5420 9895 8854

 

Отримувач: Бугаєв Юрій Валерійович

Призначення платежу: безповоротна фінансова допомога

Валюта карти: UAH (при цьому можливий переказ у вашій валюті, отримувач Bugaev Jurij)

 

Звіти щодо надходження коштів я буду регулярно публікувати тут.

 

 

Автомобильное Бюро Sport-Engine начало свою работу весной 2010 года – и с тех пор мы стараемся предоставлять нашим клиентам и читателям максимально полную и интересную информацию. Автомобили, процесс их создания, жизни и борьбы на гоночных трассах, история и легендарные личности мира моторов, тренды, ощущения от вождения – вот то, чем живем мы и чем готовы поделиться с Вами.

Если стиль и качество нашей работы вызвали у Вас интерес в плане сотрудничества, пишите на bugaev@sport-engine.com

Искренне надеюсь, что Вам у нас понравится.

Юрий Бугаев, основатель и руководитель Автомобильного Бюро Sport-Engine