Lamborghini LMDh: прототип для Ле-Ману матиме гібридний твін-турбовий енергоблок

20 сентября 2022
(0 голосов)
Author :  

lamborghini-lmdh-le-mans-prototype-will-hold-an-v8-twin-turbo-hybrid-engine

З 2024 року Lamborghini прийматиме участь у двох крупних світових змагальних серіях — Чемпіонаті Світу з Перегонів на Витривалість (WEC, тобто World Endurance Championship) та Чемпіонаті серед спорткарів IMSA WeatherTech. І зараз вже можно точно говорити про те, що заводські прототипи, які вийдуть на старт цих перегонів, матимуть гібридний енергоблок із твін-турбовим V8...

Що стосується гібридної складової енергоблоку, то мотор-генератор (MGU) було створено у Bosch Motorsport, а за керування енергоблоком та накопичення енергії відповідали спеціалісти Williams Advanced Engineering.

За передачу тяги на колеса відповідатиме 7-ступенева коробка швидкостей виробництва Xtrac.

З переліченого Ви мабуть вже зрозуміли, що у Squadra Corse — автоспортивному підрозділі Lamborghini  — працювали над твін-турбовим V8. Який об'єм та яку потужність має цей двигун, у Squadra Corse поки що не повідомляють. Відомо тільки, що кут розвалу циліндрів становить 90 градусів, а вага двигуна за правилами Le Mans Daytona h (LMDh) має скласти не менше 180 кг. При цьому потужність гібридного енергоблоку не може перевищувати 500 кВт — тобто, 681 к.с.

За шасі, яке за правилами має створювати один з профільних спеціалістів, відповідатиме Ligier Automotive.

Вже відомо, що довжина нового прототипу класу Hypercar (для WEC)/GTP (для IMSA WeatherTech) становить 5100 мм, а завширшки від буде 2000 мм. При цьому споряджена вага складатиме 1030 кг (без пілота та палива).

Максимальна швидкість досягатиме 340 км/год.  

lamborghini-lmdh-le-mans-prototype-will-hold-an-v8-twin-turbo-hybrid-engine

За заводську команду Lamborghini поїдуть пілоти Андреа Калдареллі та Мірко Бортолотті. А серед конкурентів Lambo — французька Alpine, Acura (американський підрозділ Honda; на прототипі встановлено 2.4-літровий твін-турбовий V6), BMW (на мюнхенському прототипі встановлено гібридний енергоблок із використанням 4-літрового твін-турбового V8), Cadillac (на прототипі GTP Hypercar встановлено атмосферний 5.5-літровий V8)...

Але безумовно, найзапекліші баталії очікуються з такими грандами автоспорту, як Porsche та Ferrari, яка повертається у топ-дивізіон перегонів на витривалість.

 

ілюстрації — Automobili Lamborghini S.p.A.

____________

Якщо матеріал сподобався і у Вас є можливість, я буду щіро вдячний за підтримку Автомобільного Бюро переказом тієї суми, яку вважаєте доречною. Ви допомагаєте Бюро — я в свою чергу допомагаю ЗСУ.

Від кожного — хто що може. Так і переможемо. (c)

Тримаймо стрій!

 

MasterCard (Приват):

5363 5420 9895 8854

 

Отримувач: Бугаєв Юрій Валерійович

Призначення платежу: безповоротна фінансова допомога

Валюта карти: UAH (при цьому можливий переказ у вашій валюті, отримувач Bugaev Jurij)

 

Звіти щодо надходження коштів я буду регулярно публікувати тут.

 

 

Автомобильное Бюро Sport-Engine начало свою работу весной 2010 года – и с тех пор мы стараемся предоставлять нашим клиентам и читателям максимально полную и интересную информацию. Автомобили, процесс их создания, жизни и борьбы на гоночных трассах, история и легендарные личности мира моторов, тренды, ощущения от вождения – вот то, чем живем мы и чем готовы поделиться с Вами.

Если стиль и качество нашей работы вызвали у Вас интерес в плане сотрудничества, пишите на bugaev@sport-engine.com

Искренне надеюсь, что Вам у нас понравится.

Юрий Бугаев, основатель и руководитель Автомобильного Бюро Sport-Engine