День інвестора в Tesla-2023: невже кав'ярні в стилі 50-х знизили вартість акцій на 7%?

02 марта 2023
(0 голосов)
Author :  

den-investora-v-tesla-2023-nevzhe-bistro-v-stili-50-kh-znizilo-vartist-aktsij-na-7

Що Ви могли б очікувати від Дня Інвестора у Tesla?

Хотіли почути цікаві деталі щодо найдемократичнішого представника у лінійці моделей? Чи про можливі зміни в технологіях та тривалості зарядки? А може, як розшириться виробництво за рахунок чергової GigaFactory?

А як щодо нового формату зарядних хабів у стилі американських кав'ярень зразка 50-х?

текст  Юрій Бугаєв 

илюстрації — Tesla

У матеріалі:

— найближчі плани по виробничим потужностям компанії

— як у майбутньому будуть виглядати чарджер-хаби Tesla

— мета по обсягам продажів на кінець поточної декади та собівартості виробництва в межах ГенПлану №3

— обсяг інвестицій, необхідних для реалізації ГенПлану №3

 

Давайте спочатку тезісно про те, що можна було почути на Дні Інвестора Tesla, який відбувся 1 березня на гіга-заводі компанії у техаському Остіні.

Отже: чи йшла мова про нове виробництво? Безумовно: у Мексиці, поблизу Монтеррея, у Tesla з'явиться п'ятий гіга-завод. Про це, доречі, за кілька годин до офіційного анонсу від Tesla говорив президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор. Щоправда, на Дні Інвестора не було жодної конкретики відносно вартості нового підприємства, які моделі воно буде випускати чи яка кількість робітників буде зайнята на виробництві. «Найбільш значуща заява сьогодні — це те, що ми збудуємо GigaFactory у Мексиці. Мова не про перенесення виробництва звідкись, а саме про збільшення обсягів виробництва» — повідомив Ілон Маск.

Також під час Дня Інвестора Tesla анонсувала появу безпровідної зарядки для своїх електромобілів. Знову таки, без якоїсь конкретики.

Що було сказано про нову модель, яка має стати найдемократичнішим представником лінійки Tesla? Запитайте щось простіше. Мабуть, як то зараз в нас кажуть, це питання було не на часі.

А от що можна назвати справжньою сенсацією, так це ідею зробити із чарджер-хабів Tesla такі собі осередки дозвілля у стилі американських кав'ярень 50-х, та ще й з автомобільними кінотеатрами на додачу. Нагадаю: у 2021 році Audi вже запустила проект власних лаунж-хабів — але на відміну від формату Tesla, німці роблять акцент на преміумних відчуттях від сервісу.

У Tesla пішли іншим шляхом — і при всьому моєму скепсисі відносно того, що становлять собою моделі американського EV-виробника, концепт із чарджер-хабами у вигляді стильного осередка дозвілля для всіх здається мені просто суперовим задумом. По-перше, тому що перекусити чи навіть подивитись фільм, поки твоя «електричка» заряджається — цілком природнє рішення. А по-друге, тому, що у Tesla вже вирішили зробити свою мережу зарядних станцій відкритими для інших виробників електромобілів — а це значитиме істотне розширення клієнтури чарджер-хабів.

Tesla 1950th style bistro

Перший чарджер-хаб Tesla у новому форматі має з'явитися у Голівуді — для нього навіть вже придбали за $16 млн колишню піццерію на бульварі Санта Моніка. Втім, навіть приблизних строків відкриття Tesla не повідомила.

Загалом, ось ця подача — мовляв, ми зробимо те і те, але невідомо, коли та як — стала головною рисою Дня Інвестора-2023.

Можливо, саме тому ані крута ідея із новими стильними чарджер-хабами, ані дуже пристойні показники поточної роботи не принесли бажаного результату. Це при тому, що лише за підсумком 2020-го року Tesla за підсумком року вперше отримала не збиток, а заробила, у 2021 році продала рекордні 936 тисяч своїх електромобілів, а минулого року вже 1.3 млн. Абсолютно фантастичні речі, які ще кілька років тому виглядали цілковито ірреальними та нездійсненними!

І все ж підсумком Дня Інвестора-2023 для Tesla стало падіння вартості акцій на 7%.

Як так трапилось?

Ну, наприклад причина може бути у тому, що пан Маск, досягнувши випуску понад мільон Tesla на рік, хоче до кінця поточної декади — тобто, вже у 2030-му — випускати 20 мільонів своїх електромобілів?

Так, це не помилка: черговий гіга-завод потрібен Tesla ще й для того, щоб випускати 20 мільонів своїх EV-моделей на рік. Мова як про легковики, так і про вантажний сектор ринку.

Схоже на то, що в голові Ілона Маска вже сталися одразу дві речі: за 7 років Tesla гарантовано ВДВІЧІ  перекриє той обсяг виробництва, який на сьогодні ВЖЕ МАЄ Toyota — а на додачу такі гравці, як сама Toyota (найпопулярніший автовиробник, що минулого року продав по всьому світу 10.3 млн авто) та Volkswagen (головний конкурент японського автогіганта закінчив минулий рік із результатом 8.3 млн авто)  просто пішли з ринку. Інакше взагалі незрозуміло, де Tesla у вказаний вище строк знайде ще 20 млн покупців EV-техніки. Це вже не говорячи про те, що ані Toyota, ані концерн Volkswagen зараз не є виробником суто електричної техніки — тобто, поки що того ринку, на який розраховує пан Маск, нема навіть у загальних рисах.

Загалом, головною ідеєю 3.5-годинного заходу можна визначити таке: автомобільний світ має повністю перейти на відновлювальні джерела енергії — такі, як вітер та сонце. Звісно, використовуючи для збереження накопиченої енергії акумуляторні технології Tesla. У самій компанії амбіції перевести світ двигунів на електрику звуть ГенПланом 3. При цьому окрім відкриття нового виробництва у Мексиці ніяких конкретних кроків щодо реалізації ГенПлана №3 оголошено не було.

Хоча ні, дещо більше-менш конкретне  під час презентації у День Інвесторів таки було: топ-менеджмент наголошував на тому, що заходи по вдосконаленню виробництва, що їх запроваджують у Tesla, має на меті скоротити вартість виробництва на — увага! — 50%. 

А тепер найцікавіше: ГенПлан №3 потребує інвестицій у розмірі... 10 ТРИЛЬЙОНІВ доларів.

За кілька годин після того, інвестори почули цю цифру та не почули жодної деталізації того, як має реалізовуватись ГенПлан №3, вартість акцій Tesla впала на 7%.

Ще трошки і найвлучнішою характеристикою компанії буде не термоядерне зростання продажів, а як не твіт вартістю майже $200 млрд ринкової вартості, так плани на 10 трильонів доларів, що збивають з вартості акцій одразу 7%.

____________

Якщо матеріал сподобався і у Вас є можливість, я буду щіро вдячний за підтримку Автомобільного Бюро переказом тієї суми, яку вважаєте доречною. Ви допомагаєте Бюро — я в свою чергу допомагаю ЗСУ.

Від кожного — хто що може. Так і переможемо. (c)

Тримаймо стрій!

 

MasterCard (Приват):

5363 5420 9895 8854

 

Отримувач: Бугаєв Юрій Валерійович

Призначення платежу: безповоротна фінансова допомога

Валюта карти: UAH (при цьому можливий переказ у вашій валюті, отримувач Bugaev Jurij)

 

Звіти щодо надходження коштів я буду регулярно публікувати тут.

 

 

Автомобильное Бюро Sport-Engine начало свою работу весной 2010 года – и с тех пор мы стараемся предоставлять нашим клиентам и читателям максимально полную и интересную информацию. Автомобили, процесс их создания, жизни и борьбы на гоночных трассах, история и легендарные личности мира моторов, тренды, ощущения от вождения – вот то, чем живем мы и чем готовы поделиться с Вами.

Если стиль и качество нашей работы вызвали у Вас интерес в плане сотрудничества, пишите на bugaev@sport-engine.com

Искренне надеюсь, что Вам у нас понравится.

Юрий Бугаев, основатель и руководитель Автомобильного Бюро Sport-Engine