Святий Миколай з Alfa-подарунками від Ромео, або пригоди прапора Alfa Romeo-2020

19 декабря 2020
(0 голосов)
Author :  

st-nicholas-with-alfa-gifts-from-romeo-and-alfa-flag-travel-2020-in-ukraine

Якщо у Вас Alfa — скоріше за все, Ви або вже чули про Рому (чи Ромео, як його жартома в італійському стилі називають клієнти), або раніше чи пізніше почуєте про цього чарівника, запчастини від якого допомогли вже навіть не десяткам, а сотням задоволених покупців з усієї України.

Я теж є клієнтом Роми, і написати цю невеличку розповідь мене підштовхнула одна його ідея, що наприкінці цього року об'єднала альфістів з кількох міст України а також те, що збудувавши свій бізнес з продажу запчастин до Alfa Romeo (а також FIAT та Lancia), він вже кілька років виконує обов'язки Святого Миколая...

2020-й рік став дуже важким для величезної кількості людей по всьому світу — і Україна, нажаль, не стала щасливим виключенням з переліку країн, що постраждали він коронавірусу. Тож, коли після карантину навесні — а потім зростання захворілих влітку — люди почали шукати можливості хоч якось відволіктися від щоденних новин у стилі «апокаліпсис сьогодні», зустрівшись із однодумцями, в цьому не було нічого дивного.

В цьому році першопрохідцями у організації масштабних зустрічей альфістів стали одесити. Та як би не хотілося потрапити на одеський Alfa-збір, Рома просто фізично не міг бути присутнім на ньому. Перша зустріч у Одесі відбулася наприкінці серпня, друга — в середині вересня... Із поїздкою ніяк не складалося. Так почалася ця історія.

st-nicholas-with-alfa-gifts-from-romeo-and-alfa-flag-travel-2020-in-ukraine

— Ром, зараз твій Alfa-прапор об'їхав вже півкраїни. А як взагалі з'явилася ідея відправити його в подорож Україною? І взагалі: чому саме прапор?

— Загалом, цілком випадково. Ваня, мій товариш-одесит та власник 159 2.2, який спочатку став моїм клієнтом і з яким ми потім потоваришували, наприкінці літа став ініціатором проведення регулярних зустрічей альфістів Одеси. А я ніяк не міг вирватись. Тоді в мене виникла ідея відправити до Одеси прапор Alfa Romeo, який вже кілька років лежав у мене.

— Тобто, прапор поїхав замість тебе? Але ж це все одно не замінить особистої присутності... Можеш розтлумачити, чому було прийнято саме таке рішення?

— Спочатку мені просто хотілося зробити з цього прапора ексклюзивну річ, якої нема ні у кого: якщо я не можу приїхати, нехай замість моєї присутності буде дещо особливе. А саме, я попросив, щоб на прапорі росписалися ті, хто приїде на чергову зустріч одеських альфістів... 

st-nicholas-with-alfa-gifts-from-romeo-and-alfa-flag-travel-2020-in-ukraine

— А коли з'явилася ідея відправити прапор на Alfa-зустріч в іншому місті?

— Майже одразу, коли я побачив, як люди реагують на ідею залишити свої автографи на прапорі Alfa Romeo. Задум явно сподобався — і раптом я зрозумів, що коли буде зустріч десь в іншому місце — головне доправити туди прапор. А однодумці вже не відмовлять мені у проханні поповнити колекцію автографів і таким чином доєднатися до нового задуму: об'єднувати альфістів зі всієї України. 

st-nicholas-with-alfa-gifts-from-romeo-and-alfa-flag-travel-2020-in-ukraine

— Таким чином, виходить, що твоя початкова мета змінилася?

— Так. Я зрозумів, що можна не просто створити унікальну річ, а з допомогою Alfa-автограф-сесій об'єднувати українських альфістів. Врешті решт, я ж відправляю замовлення людям з усіх куточків України, оскільки власники Alfa Romeo є у всіх частинах нашої країни. Хтось обрав Альфу випадково, хтось — цілком зважено. Хтось придбав якусь з міланських моделей вперше, а хтось ні на чому, окрім Альфи, їздити не хоче. За кермом, зустрівши іншу Альфу, ми вітаємось один з одним підморгуванням фар чи просто махаємо рукою на знак вітання — тож, чому б не створити наявний символ нашого відношення до улюбленої марки і символ нашої єдності? 

— І де вже встиг побувати прапор цього року?

— З моменту тієї Alfa-зустрічі в Одесі 24 жовтня, на якій прапор отримав перші розписи, окрім альфістів Одеси на мою пропозицію приєднатися до «прапор-марафона» відгукнулися власники Alfa Romeo у Запоріжжі, Дніпрі, Вінниці, Львові, Києві... Про нього вже знають і за межами України: ідея сподобалась моїм бізнес-партнерам у Європі — а саме, у Великобританії та Польщі. 

st-nicholas-with-alfa-gifts-from-romeo-and-alfa-flag-travel-2020-in-ukraine st-nicholas-with-alfa-gifts-from-romeo-and-alfa-flag-travel-2020-in-ukraine

— Перелік міст, які ти вже назвав, досить потужний. Але гадаю, на цьому подорож прапора не завершена?

— Саме так, наступного року його подорожі продовжаться. Для мене це просто неймовірні еммоції: знати, що багато хто з тих, хто підписує прапор — це мої знайомі, і вони знаходять час, приїжджають на зустріч... Маю надію, що 2021-й буде значно легшим в сенсі коронавірусних обмежень пересування, і мій прапор приїде ще в ряд укранських міст та містечок. Хочеться також привезти його в Польщу, а може й до Великобританії, якщо все складеться.

— В цьому році пригоди прапора закінчилися?

— Так, і мені дуже приємно, що останній автограф цього року залишив киянин, що їздить на Giulia Quadrifoglio. Він окремо приділив час, щоб доєднатися до спільноти прапора та підписати його — для цього приїхав пізно ввечері... Вийшло символічно.

st-nicholas-with-alfa-gifts-from-romeo-and-alfa-flag-travel-2020-in-ukraine

— Але ж фінальний розпис на прапорі не став завершенням цього Alfa-сезону? Розкажи, як вся ця історія отримала своє справжнє закінчення на День Святого Миколая.

— Так, справжнім завершенням цього сезону дійсно стала подія, до якої безпосередньо чи опосередковано має відношення купа альфістів, але участь в якій брали не вони, а діти. Річ у тім, що я вже кілька років допомогаю діткам, в яких за якоїсь причини нема родини.

— Я ж правильно зрозумів: мова про благодійність?

— Саме так, і цього року від київського власника червоної 147 TI з ніком Nicola надійшла пропозиція: якщо вже прапор подорожує Україною, чому б не зробити закінчення сезону, приїхавши на День Святого Миколая до діток, яким дуже потрібна допомога? Загалом, для мене це було досить важке питання, оскільки я не хотів приймати хоча б копійку грошей — щоб не було найменших сумнівів щодо того, як я їх витратив. Завжди казав тим, хто хотів допомогти: купіть щось самі, а я передам діткам. Але Nicola знав, що я вже давно їжджу до малюків — і тому мені повірили. Таким чином, його пропозиція допомогла додати до об'єднання альфістів усієї України дуже гідне завершення наприкінці року. І мене дуже тішить, як люди відгукнулися: хтось допоміг грошима, хтось придбав щось таке, що дітям точно потрібно: рюкзаки, одяг, якусь смачнятинку, щось до школи...              

st-nicholas-with-alfa-gifts-from-romeo-and-alfa-flag-travel-2020-in-ukraine

                                  st-nicholas-with-alfa-gifts-from-romeo-and-alfa-flag-travel-2020-in-ukraine

st-nicholas-with-alfa-gifts-from-romeo-and-alfa-flag-travel-2020-in-ukraine

— А ти допомогаєш комусь конкретно,чи кожного разу різним діткам?

— Я допомогаю одному класу діток з особливими потребами Головненської спеціальної школи «Центр освіти» Волинської обласної ради.

— Так вчора вони зустрічали Святого Alfa-Миколая?

— Точно, справжній Святий Миколай з подарунками від альфістів!

                          st-nicholas-with-alfa-gifts-from-romeo-and-alfa-flag-travel-2020-in-ukraine

  

st-nicholas-with-alfa-gifts-from-romeo-and-alfa-flag-travel-2020-in-ukraine

— Що ж, добре, що наприкінці такого складного року як у діточок, так і у нас, з'явився привід для щірої посмішки!

— Так, і я хочу подякувати всім, хто відгукнувся, за довіру та за допомогу дітям. Попереду 2021 рік, вже зрозуміло, що він теж буде нелегким, але й у наступному році, окрім подорожі прапора, продовжиться і допомога діткам. Я не підведу.

— І я хочу подякувати за те, що ти робиш. Сподіваюсь, наступний рік принесе тобі якомога більше задоволених вдячних клієнтів, які допоможуть зробити наступний День Святого Миколая для твоїх підшефних ще більш щасливим!

— Дякую та вітаю усіх з прийдешніми святами! Forza Alfa!

st-nicholas-with-alfa-gifts-from-romeo-and-alfa-flag-travel-2020-in-ukraine

текст — Юрій Бугаєв

фото — українські клуби Alfa Romeo у Одесі, Запоріжжі, Дніпрі, Вінниці, Львові, Києві

 

 

Автомобильное Бюро Sport-Engine начало свою работу весной 2010 года – и с тех пор мы стараемся предоставлять нашим клиентам и читателям максимально полную и интересную информацию. Автомобили, процесс их создания, жизни и борьбы на гоночных трассах, история и легендарные личности мира моторов, тренды, ощущения от вождения – вот то, чем живем мы и чем готовы поделиться с Вами.

Если стиль и качество нашей работы вызвали у Вас интерес в плане сотрудничества, пишите на bugaev@sport-engine.com

Искренне надеюсь, что Вам у нас понравится.

Юрий Бугаев, основатель и руководитель Автомобильного Бюро Sport-Engine