Ferrari BR20: знову один на весь світ

11 ноября 2021
(0 голосов)
Author :  

ferrari-br20-one-more-only-one-in-the-world

Те, що Ferrari регулярно тішить своїх клієнтів ексклюзивною технікою, давно не секрет — маючи фінансові можливості, замовник може отримати дійсно абсолютно унікальне авто. Сьогодні компанія з Маранелло презентувала ще одну таку машину: 12-циліндрова красуня отримала назву Ferrari BR20.

На сьогодні це — one-off, тобто автомобіль, створений у єдиному примірнику. Другого такого немає ні в кого та ніде. І не факт, що з'явиться (інколи над-мілкосерійні серії включають в себе 5-10 авто).

До того, що Ви вже прочитали вище, варто додати, що навіть маючи необхідну суму та статус постійного (да давнього) клієнта cavallino rampante, не слід вважати, що варто звернутися до Ferrari — і Ваше замовлення одразу піде в роботу: у листі очікування на сьогодні зібрані замовлення приблизно на 5 років наперед, оскільки італійці збирають не більше 3 (трьох) унікальних автівок на рік.

ferrari-br20-one-more-only-one-in-the-world

Тепер що стосується безпосередньо Ferrari BR20.

Базою для неї став повнопривідний турер Ferrari GTC4 Lusso з 6.2-літровим атмосферним V12 потужністю 690 к.с. на 8000 об/хв та максимальним обертаючим моментом 697 Нм на 5750 об/хв, що забезпечує стартовий спринт до 100 км/год за 3.4 с та максимальні 335 км/год. Я навів ці цифри для того, щоб ми мали плюс-мінус чітке уявлення про динамічні здібності Ferrari BR20, оскільки серійний двигун GTC4 Lusso не чіпали.

А от з кузовом попрацювали добряче.

У передній частині ми бачимо модифіковану, більш широку фальшрадіаторну решітку із вуглецевою вставкою у верхнй частині та інтегрованими рисками денних ходових вогнів. Головна оптика теж була змінена у відповідності до нових пропорцій.

Що стосується задньої частини, то схоже, що або у власника була (або й досі є) 599 GTB Fiorano, або просто дуже подобається рішення «повітряної» задньої стіки даху, та як би там не було, у BR20 використано схоже рішення:

ferrari-br20-one-more-only-one-in-the-world

Доречі, завдяки використанню «повітряних» стійок даху задня частина кузова стала довшою, що вплинуло й на показник загальної довжини кузова автомобіля.

Фінальний штрих — 20-дюймові колеса з діамантовою обробкою, що були створені саме для Ferrari BR20. 

У салоні головною відмінністю від GTC4 Lusso є формула посадки: мова йде виключно про двох людей, а не про чотирьох, як у базової моделі.

ferrari-br20-one-more-only-one-in-the-world

ferrari-br20-one-more-only-one-in-the-world

Ім'я власника та вартість Ferrari BR20 не повідомляються — широкому загалу ця інформація ні до чого, а от милуватися справді шедевральною роботою дизайнерів та майстрів кузовної справи — тут обмежень немає.

Enjoy)

 

текст — Юрій Бугаєв

ілюстрації — Ferrari

 

Даний матеріал не є рекламним, його публікація має на меті ознайомлення читачів та потенційних покупців із певними властивостями автомобіля.

 

Стильний партнер Автомобільного Бюро Sport-Engine  — український бренд чоловічого верхнього одягу Astoni, лекала, моделі та самі вироби якого створюються в Україні завдяки досвіду засновників компанії.

Чоловічій одяг Astoni.

Зроблено зі смаком.

Зроблено якісно.

Зроблено в Україні.

 

 

Автомобильное Бюро Sport-Engine начало свою работу весной 2010 года – и с тех пор мы стараемся предоставлять нашим клиентам и читателям максимально полную и интересную информацию. Автомобили, процесс их создания, жизни и борьбы на гоночных трассах, история и легендарные личности мира моторов, тренды, ощущения от вождения – вот то, чем живем мы и чем готовы поделиться с Вами.

Если стиль и качество нашей работы вызвали у Вас интерес в плане сотрудничества, пишите на bugaev@sport-engine.com

Искренне надеюсь, что Вам у нас понравится.

Юрий Бугаев, основатель и руководитель Автомобильного Бюро Sport-Engine