Серія «Впізнай Авто На Фото», епізод №10: перший спорткар японської поліції

17 января 2022
(0 голосов)
Author :  

guess-the-car-on-photo-datsun-coupe-1500-aka-nissan-silvia-first-highway-police-car-in-japan

Повернення до нашого циклу «Вгадай Авто на Фото», публікації з якого раніше можна було бачити виключно на facebook, хочеться почати із спорткара. Японського виробництва. В якому великою долею використовувалася ручна робота...

Коли сьогодні у соцмережах в черговий раз з'являються фото суперкарів у поліцейських лівреях різних країн світу, в цьому вже досить давно нема абсолютно нічого дивного — просто тому, що можливість придбати потужну техніку існує вже не перше десятиліття. І так само не перший десяток років потужні та швидкі авто купляють відчайдухи, для яких швидкість це наркотик, причому далеко не всі такі люди дійсно вміють вправно повдитися із сотнями кінських сил у моторному відсіку. А значить, треба мати ефективні засоби впливу та контролю за всією цією публікою, для чого правоохоронці періодично й купляють спорт-та суперкари.

А от з чого починалися часи, коли полісмени, виконуючи своїпрямі обов'язки, сідали за кермо потужних та швидких моделей? І що це була за техніка?

guess-the-car-on-photo-datsun-coupe-1500-aka-nissan-silvia-first-highway-police-car-in-japan

Знайомтеся: Datsun Coupe 1500, дебютант Токійського автосалону'1964, що у 1965 році став першою генерацією Nissan Silvia. Збудували купе, дизайном якого займався дизайнер Nissan Казуо Кімура, на шасі Datsun Fairlady 1600 SP311. Та й інтер'єр «першої» Silvia, так само як і зовнішність, створювали у Nissan — відповідав за це Фуміо Йошида.

Під капотом у Nissan Silvia був розташований вже не півторалітровий, а рядний 4-циліндровий двигун об'ємом 1595 см3 з подвійним карбюратором SU, який забезпечував потужність 90 к.с. (66 кВт) при 6000 об/хв та із допомогою 4-ступеневої коробки швидкостей передавав піковий обертаючий момент у 132 Нм при 4000 об/хв на задні колеса.

 guess-the-car-on-photo-datsun-coupe-1500-aka-nissan-silvia-first-highway-police-car-in-japan

Споряджена вага автомобіля довжиною 3985 мм (при колісній базі 2280 мм) становила всього лише 980 кг, тому максимальна швидкість у 165 км/ч виглядає цілком зрозумілою. Тому й не дивно, що саме ця модель стала першим спорткаром, який вийшов на патрулювання швидкісних шосе у рідній Японії.

guess-the-car-on-photo-datsun-coupe-1500-aka-nissan-silvia-first-highway-police-car-in-japan

Також не дивно, що враховуючи ручну роботу, яка використовувалася при виробництві кузова майстрами партнерів з Yamaha, з кінця 1964 року по 1968-й всього зібрали 554 примірника Nissan Silvia першої генерації...

 

текст — Юрій Бугаєв

ілюстрації — Nissan Motor Corporation та Toyota Automobile Museum

 

Даний матеріал не є рекламним, його публікація має на меті ознайомлення читачів з історією Автомобіля як такого.

Стильний партнер Автомобільного Бюро Sport-Engine  — український бренд чоловічого верхнього одягу Astoni, лекала, моделі та самі вироби якого створюються в Україні завдяки досвіду засновників компанії.

Чоловічій одяг Astoni.

Зроблено зі смаком.

Зроблено якісно.

Зроблено в Україні.

 

 

Автомобильное Бюро Sport-Engine начало свою работу весной 2010 года – и с тех пор мы стараемся предоставлять нашим клиентам и читателям максимально полную и интересную информацию. Автомобили, процесс их создания, жизни и борьбы на гоночных трассах, история и легендарные личности мира моторов, тренды, ощущения от вождения – вот то, чем живем мы и чем готовы поделиться с Вами.

Если стиль и качество нашей работы вызвали у Вас интерес в плане сотрудничества, пишите на bugaev@sport-engine.com

Искренне надеюсь, что Вам у нас понравится.

Юрий Бугаев, основатель и руководитель Автомобильного Бюро Sport-Engine