Alfa Romeo Tonale: перепустка на конвейєр

06 сентября 2019
(1 Голосовать)
Author :  

alfa-romeo-tonale-go-into-production

З урахуванням періоду невизначеності, до якого в черговий раз потрапила Alfa Romeo, новини, що надійшли з Італії цього тиждня справді тішать: концерн FIAT, якому належить Alfa, вкладає близько 1 млрд євро в запуск у виробництво серійного варіанта концепту Alfa Romeo Tonale, прем'єра якого відбулася минулої весни на автосалоні у Женеві.

Власне, мова йде не тільки про серійний варіант Alfa Romeo Tonale — на заводі у Паміл'яно-д'Арко, що неподалік від Неаполю, налагодять випуск ще й компактного гібридного FIAT Panda. І якщо вже говорити майже дослівно, про Tonale представник концерну FIAT прямо не згадував — мова йшла про преміальний компактний SUV. І ось тут навіть вигадувати нічого не треба: окрім серійного варіанту Tonale, нічого подібного серед напрацювань у італійців на сьогодні просто нема.

alfa-romeo-tonale-go-into-production

Alfa Romeo Tonale. Світова прем'єра на Женевському автосалоні'2019

Монтаж нової виробничої ланки почнеться в першому кварталі наступного року, а щодо виробництва нових моделей, то гібридна Panda почне сходити з конвейєру у першій половині 2020 року, а серійний варіант Tonale почнуть збирати у першій половині 2021 року. Нагадаю: Alfa позиціонує Tonale як більш компактний кросовер, ніж Stelvio. Хочеться сподіватись, що серійна версія машини буде максимально наближена до концепту — дизайнери альфівського Centro Stile виконали чергову фантастичну роботу, починаючи із сучасної інтерпретації головної та задньої оптики «3+3» в стилі SZ та Brera і закінчуючи по-альфівськи чуттєвою пластикою кузова. Тож, у серійного варіанту Tonale є всі шанси отримати титул найкрасивішого авто подібного типу (тобто, не просто в своєму класі, а взагалі серед SUV).

alfa-romeo-tonale-go-into-production

Зверніть увагу на форму заднього скла...

І звичайно, мовчання офіційного представника FIAT щодо енергоблоку, який встановлюватимуть на Tonale, не повинно вводити нас в оману: концепт був одразу заявлений як plug-in модель, до того ж перша в історії марки не тільки в NEV-форматі, а й в цьому ринковому сегменті (у 2016 році Stelvio став взагалі першим повноцінним кросовером від Alfa Romeo). А врховуючи, що у тому ж 2020 році на ринок вийде гібридна версія Maserati Levante, а також два гібридних новачка від Jeep — Compass та Renegade — майже не залишається сумнівів у тому, що серійний варіант концептуального Tonale матиме саме бензо-електричний енергоблок.

alfa-romeo-tonale-go-into-production

На сьогодні немає навіть приблизного порядку цін на майбутню новинку. Втім, врахочуючи строки початку виробництва, на ці цифри нам залишилось чекати зовсім недовго. Як, власне, і на показники технічних характеристик. А ще не варто забувати про те, що окрім серійного варіанту Tonale у Alfa Romeo йшла робота над авто зовсім іншого класу — теж із гібридном енергоблоком, але серед його конкурентів називали Audi Q7 та Volvo XC90. Цікаво, флагманський кросовер дійсно стане наступним дебютантом? Враховуючи повернення фірмової стилістики Альфи, від якої компанія відійшла із Giulia 2015 та Stelvio 2016, та початок гібридізації, на прикладі Tonale добре видно, що і флагманська модель має всі шанси посісти непогане місце серед преміумних повнорозмірних кросоверів.

alfa-romeo-tonale-go-into-production

alfa-romeo-tonale-go-into-production

alfa-romeo-tonale-go-into-production

Інтер'єр Alfa Romeo Tonale Concept

 

P.S. у другому кварталі 2020 року на фіатівському заводі Мірафіорі почнеться виробництво другої генерації електричного FIAT 500.

 

текст — Юрій Бугаєв

фото — FCA та George Buch

 

 

Автомобильное Бюро Sport-Engine начало свою работу весной 2010 года – и с тех пор мы стараемся предоставлять нашим клиентам и читателям максимально полную и интересную информацию. Автомобили, процесс их создания, жизни и борьбы на гоночных трассах, история и легендарные личности мира моторов, тренды, ощущения от вождения – вот то, чем живем мы и чем готовы поделиться с Вами.

Если стиль и качество нашей работы вызвали у Вас интерес в плане сотрудничества, пишите на bugaev@sport-engine.com

Искренне надеюсь, что Вам у нас понравится.

Юрий Бугаев, основатель и руководитель Автомобильного Бюро Sport-Engine