Ferrari KC23: унікальний інструмент для трек-дня (+ВІДЕО)

11 июля 2023
(0 голосов)
Author :  

ferrari-kc23-unikalnij-instrument-dlya-trek-dnya

 Що не кажи, а темп вони тримають дуже гідний: з моменту офіційного дебюту останньої унікальної Ferrari знову пройшло менше року — і ось він, свіжесенький шедевр від чарівників Центру Стилю Ferrari під керівництвом Флавіо Манцоні...

текст — Юрій Бугаєв

ілюстрації — Ferrari S.p.A.

Нагадаю: минулого разу у Маранелло підготували для одного зі своїх найшанованішх клієнтів з Тайваня унікальний Ferrari SP51 — підкреслено егоістичний 6.5-літровий 800-сильний задньопривідний 2-місний спайдер.

Новий one-off з серії Special Projects отримав назву KC23 та належить одному з найвидатніших колекціонерів Ferrari — це все, що повідомляє виробник для ідентифікації свого нового творіння.

Йой, най буде!

Тим більше, що із великою долею вірогідності повне ім'я власника нам ні про що не скаже — при цьому Ferrari KC23 не стане від цього гірше ані на один подих захоплення. Чи Ви не згодні?

ferrari-kc23-unikalnij-instrument-dlya-trek-dnya

В першу секунду, побачивши KC23, я подумав, що це просто рендер — дуже вже неправдоподібно красиво виглядає автомобіль. Так і чекаєш, що отримавши земне втілення з металлу, скла, композитів та гуми, він стане більш простим та наближеним до реального життя.

Однак, Ferrari KC23 цілком реальний. Більше того, створений для візитів свого власника на трек, цей суперкар отримав відповідну технічну базу: його створено на агрегатах бойової 488 GT3 — найуспішнішої трекової моделі Ferrari, що починаючи з 2016, коли вона вперше вийшла на старт перегонів, дозволила виграти більше 530 змагань. Ferrari KC23 побудовано у відповідності до специфікації 488 GT3 Evo 2020, ща значить наявність у моторному відсіку 3.9-літрового твін-турбового V8 потужністю 600 к.с. на 7000 об/хв та обертаючого моменту 700 Нм на 6000 об/хв.

ferrari-kc23-unikalnij-instrument-dlya-trek-dnya

ferrari-kc23-unikalnij-instrument-dlya-trek-dnya

Цікаво, що варто прибрати з корми Ferrari KC23 величезне антикрило — і справжня трекова зброя перетворюється на дуже красиве, навіть вишукане авто (у Ferrari знайшли дуже влучне визначення «монолітна краса»), в якого майже відсутні відверто функціональні елементи, що розкривають справжнє призначення KC23.

Ferrari KC23 2024MY

ferrari-kc23-unikalnij-instrument-dlya-trek-dnya

А знаєте, як зветься колір, у який пофарбовано KC23?

Gold Mercury. Ні, золота у цій фарбі нема — натомість, є рідкий алюміній, і завдяки чотиришаровому нанесенню у сонячних променях суперкар виглядає так, наче нефарбовані панелі кузова грають різними кольорами, в залежності від кута огляду.

Ох, вміють ці чортяки гіпнотизувати! Ох, вміють!

Треба окремо зазначати, що у салоні апарата, збудовано на бойовій агрегатній базі, теж все цілком по-бойовому? Не вистачає тільки особистого асистента із хронометром. Чи хоча б картатим прапорцем...

Зверніть увагу: на місці салонного дзеркала заднього огляду розташовано монітори зовнішніх камер, які використано замість традиційних бічних дзеркал.

ferrari-kc23-unikalnij-instrument-dlya-trek-dnya

Широкому загалу Ferrari KC23 продемонструють на Фестивалі Швидкості у Гудвуді, який триватиме з 13 по 16 липня. А з 1 серпня по 2 жовтня машина експонуватиметься у Музеї Ferrari в Маранелло — у casa di cavallino rampante цілком логічно вирішили, що треба надати можливість насолодитись цим їх шедевром якомога більшій кількості поціновувачів прекрасного.

 

____________

Якщо матеріал сподобався і у Вас є можливість, я буду щіро вдячний за підтримку Автомобільного Бюро переказом тієї суми, яку вважаєте доречною. Ви допомагаєте Бюро — я в свою чергу допомагаю ЗСУ.

Від кожного — хто що може. Так і переможемо. (c)

Тримаймо стрій!

 

MasterCard (Приват):

5363 5420 9895 8854

 

Отримувач: Бугаєв Юрій Валерійович

Призначення платежу: безповоротна фінансова допомога

Валюта карти: UAH (при цьому можливий переказ у вашій валюті, отримувач Bugaev Jurij)

 

Звіти щодо надходження коштів я буду регулярно публікувати тут.

 

Автомобильное Бюро Sport-Engine начало свою работу весной 2010 года – и с тех пор мы стараемся предоставлять нашим клиентам и читателям максимально полную и интересную информацию. Автомобили, процесс их создания, жизни и борьбы на гоночных трассах, история и легендарные личности мира моторов, тренды, ощущения от вождения – вот то, чем живем мы и чем готовы поделиться с Вами.

Если стиль и качество нашей работы вызвали у Вас интерес в плане сотрудничества, пишите на bugaev@sport-engine.com

Искренне надеюсь, что Вам у нас понравится.

Юрий Бугаев, основатель и руководитель Автомобильного Бюро Sport-Engine