АльфаЕстетика-2022, дев'ятий епізод. Фантастичне втілення Alfa Romeo Tipo 33 Stradale від Manifattura Automobili Torino: перший зі скарбів

14 октября 2022
(4 голосов)
Author :  

manifattura-automobili-torino-stunning-alfa-romeo-tipo-33-stradale-tribute-is-just-an-first-jewel

Уявіть, що у Вас є досвід роботи у кузовному ател'є із світовим ім'ям. Уявіть, що цей досвід стосується як серійного виробництва, так і роботи із проектами індивідуального характеру. Уявіть, що Ви добре розумієте, які шедеври були створено представниками італійської школи автомобілебудування — і в якийсь момент Ви вирішили почати свою справу, яка зробила Вас відомою у середовищі справжніх автоентузіастів.

Уявіть таку людину — і стане зрозуміло, що спеціаліст подібного рівня раніше чи пізніше просто мав звернутися до теми створення сучасного втілення Alfa Romeo Tipo 33 Stradale.

УВАГА, МАТЕРІАЛ ВІДКОРЕГОВАНО В ЧАСТИНІ ДИНАМІЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ТА СТАТУСА НАЙДОРОЖЧОЇ МОДЕЛІ В СВІТІ НА ТОЙ ЧАС

Дозвольте нагадати, про який саме автомобіль йде мова: середньомоторну Alfa Romeo Tipo 33 Stradale збирали з листопада 1967 по березень 1969 року. Дизайном кузова займався геніальний Франко Скальоне — і це був справжній ексклюзив: кожен автомобіль без перебільшення будували вручну.

Ось так виглядала оригінальна Alfa Romeo Tipo 33 Stradale:

friday-squadraalfaestetics-round9-manifattura-automobili-torino-stunning-alfa-romeo-tipo-33-stradale-tribute-is-just-an-first-jewel

friday-squadraalfaestetics-round9-manifattura-automobili-torino-stunning-alfa-romeo-tipo-33-stradale-tribute-is-just-an-first-jewel

friday-squadraalfaestetics-round9-manifattura-automobili-torino-stunning-alfa-romeo-tipo-33-stradale-tribute-is-just-an-first-jewel

Alfa Romeo Tipo 33 Stradale interior

У моторному відсіку знаходився атмосферний 2-літровий V8 потужністю — увага! — 230 к.с. на 8800 об/хв (та 206 Нм на 7000 об/хв). Така віддача теж була не випадкова: 33 Stradale була дорожнім еквівалентом суто гоночної 2-літрової Alfa Romeo Tipo 33, яка створювалась для участі у Чемпіонаті Світу серед спортпрототипів. Про бойовий родовід свідчить і споряджена вага, яка без водія становила 690 кг.

За таких показників цілком логічно, що до 100 км/год Alfa Romeo Tipo 33 Stradale прискорювалась за 4.9 с, до 200 км/год — за 19.4 с, а максимальна швидкість становила 246 км/год. 

На той момент це був один з найдорожчих серійних автомобілей, тому нема нічого дивного, що загалом було створено 11 примірників, які потрапили безпосередньо до покупців, про які кажуть, що однакових серед них нема (+ існують ще 6 шасі, які були використані для ряду проектів інших авто, та один прототип).

Тільки замисліться над цим: НА ВЕСЬ СВІТ існує всього 11 везунчиків, які можуть сказати, що в їх колекції є Alfa Romeo Tipo 33 Stradale. Не дивно, що у Паоло Гарелла, який працював у Pininfarina, має різноманітний досвід у автомобільному виробництві та створив власне підприємство Manifattura Automobili Torino, виникла ідея повернутися до теми 33 Stradale — та надати можливість завзятим та досить заможним фанатам придбати наново створену у 20-х роках 21 сторіччя ікону автомобільного стиля родом з 60-х.

Машина отримала скромнессеньке ім'я: First Jewel — тобто, «коштовність №1». Якщо чесно, я б не здивувався і «Скарб №1». Так навіть було б точніше.

Manifattura Automobili Torino First Jewel tribute Alfa Romeo 33 Stradale

Manifattura Automobili Torino First Jewel tribute Alfa Romeo 33 Stradale

Manifattura Automobili Torino First Jewel tribute Alfa Romeo 33 Stradale

Звичайно, це «новобудова», а оригінал є оригінал, краще за нього нема нічого. Та все ж завдяки зусиллям пана Гарелла ми хоча б отримуєм шанс трошки частише бачити шедевр, створений Франко Скальоне. Хоча й не під маркою Alfa Romeo, але у максимально повній відповідності до того, якими були Tipo 33 Stradale 1967-1969 років.

Хоча, насправді «шанс частише бачити шедевр» досить примарний: на рік буде створюватись один чи два примірники таких авто. І хоча уся конструкція була переглянута на можливість використання сучасних рішень, алюмінієві кузовні панелі набирають своєї форми так, як це було у класичних carrozzeria десятки років тому: завдяки рукам досвідчених майстрів.

Враховуючи, що у оригінальної 33 Stradale у моторному відсіку знаходився справжній 2-літровий шедевр із механічним впорскуванням паливної суміші від Spica, безумовно поціновувачам буде цікаво дізнатися, що у Manifattura Automobili Torino максимально уважно поставилися до родинних зв'язків (все ж таки мова про дуже особливе авто!) і розмістили за спинами водія та пасажира двигун від Alfa Romeo Montreal. Нагадаю, її атмосферний 2.6-літровий V8 із впорскуванням Spica є тим таки 2-літровим агрегатом, що встановлювали на оригінальну 33 Stradale, але адаптованим для «цивільного» життя (його потужність — 200 к.с. на 6500 об/хв, а піковий обертаючий момент становить 235 Нм на 4750 об/хв). 

Оскільки відомо, що 200-сильна «коштовність №1» від Manifattura Automobili Torino створювалася максимально близькою до 230-сильного оригіналу, який прискорювався до 100 км/год менше, ніж за 5 секунд, наврядчи буде помилкою стверджувати, що новостворене авто буде не набагато повільнішим за Alfa Romeo Tipo 33 Stradale.

Та й кому вперлася динаміка прискорення до 100 км/год разом із максимальною швидкістю, коли ця краса створена для насолоди життям в стилі dolce vita, а не перегонів навколо шинку.

Про вартість Manifattura Automobili Torino First Jewel кажуть ледь не пошепки: мовляв, це буде щось близько 1.5 млн, а доларів чи євро за нинішнього курсу вже не принципово. Тим більше, коли мова йде про справжній шедевр...

friday-squadraalfaestetics-round9-manifattura-automobili-torino-stunning-alfa-romeo-tipo-33-stradale-tribute-is-just-an-first-jewel

P.S. П'ять років тому у продажу була одна Alfa Romeo Tipo 33 Stradale, що мала у своїй назві додаток Continuation. Це значить, що до переліку тих 11 примірників, що були створені у 1967-1969 роках це авто не увійшло, але побудували його із використанням передньої та задньої секцій + підвіски, що спочатку були використані для будівництва другого примірника оригінального Tipo 33 Stradale. У Alfa Romeo офіційно надали дозвіл на будівництво цього авто та 

Коштувала Tipo 33 Stradale Continuation більше $10 млн.

    

текст — Юрій Бугаєв

ілюстрації — Manifattura Automobili Torino та Alfa Romeo S.p.A.

_______________________

Якщо матеріал сподобався і у Вас є можливість, я буду щіро вдячний за підтримку Автомобільного Бюро переказом тієї суми, яку вважаєте доречною. Ви робите донат для подальшої роботи Бюро — я в свою чергу роблю донат на ЗСУ.

Від кожного – хто що може. Так і переможемо. (c)

Тримаймо стрій!

 

MasterCard (Приват):

5168 7422 3667 4093

 

Visa (Приват):

4149 4993 7441 6855

 

Отримувач: Бугаєв Юрій Валерійович

Призначення платежу: безповоротна фінансова допомога

Валюта карти: UAH (при цьому можливий переказ у вашій валюті, отримувач Buhaiev Yurii)

 

Звіти щодо надходження коштів я буду регулярно публікувати тут.


 

 

Автомобильное Бюро Sport-Engine начало свою работу весной 2010 года – и с тех пор мы стараемся предоставлять нашим клиентам и читателям максимально полную и интересную информацию. Автомобили, процесс их создания, жизни и борьбы на гоночных трассах, история и легендарные личности мира моторов, тренды, ощущения от вождения – вот то, чем живем мы и чем готовы поделиться с Вами.

Если стиль и качество нашей работы вызвали у Вас интерес в плане сотрудничества, пишите на bugaev@sport-engine.com

Искренне надеюсь, что Вам у нас понравится.

Юрий Бугаев, основатель и руководитель Автомобильного Бюро Sport-Engine