5-дверна Maserati Quattroporte: будь-яке побажання за ваші гроші

08 апреля 2019
(1 Голосовать)
Author :  

Maserati Quattroporte Shooting Brake on sale

Ось дивишся на прищур цієї Maserati Quattroporte шостої генерації — і на думку якось не спадає, що за ним — вже зовсім інше призначення авто, ніж те, що було вкладено творцями цієї «італійки».

Те, що в світі вистачає поціновувачів «альтернативного погляду» на авто, які, нібито не потребують якогось додаткового втручання в свою зовнішність. І зараз мова навіть не про легендарні італійські carrozzeria — без них вистачає прикладів, коли покупці досить потужної та недешевої техніки вирішують, що «було б непогано...». Так триває вже багато років, під гарячу руку потрапляє абсолютно різна техніка — і хоча в наш час бажаючих отримати щось справді особливе на базі моделі відомого виробника істотно поменшало (у порівнянні з золотими роками минулого століття), не схоже, що сучасний світовий автопром з його розноманіттям здатний задовільнити усіх.

Ось взяти, наприклад, власника цього авто: у 2015 році людина купила Maserati Quattroporte 3.0 Diesel, після чого звернулась хоч і не за послугами відомого кузовного ател'є, але до досвіченого майстера-реставрувальника, який все життя працював, повертаючи до життя різноманітні Aston Martin, Ferrari Dino, Jaguar E-Type, Lancia... Питання було поставлено абсолютно чітко: чи можна перетворити класичний седан на модель з не менш класичним у Британії кузовом shooting brake?

Відповідь була не менш чіткою: звичайно можна. Що з того вийшло, Ви можете побачити на фото нижче.

За метрикою перероджена Maserati Quattroporte Shooting Brake 3.0 Diesel має 2016 рік випуску.

Кузовних справ майстер каже, що на комп'ютерне моделюванння та на обговорення стайлінгу майбутнього авто пішло досить багато часу — це при тому, що звінювати довелось лише задню чверть кузову.Якщо говорити цифрами, то перетворення зайняло 1500 людино-годин, і в результаті власник отримав єдиний у світі спортивний універсал Maserati Quattroporte. Не берусь оцінювати його естетичні якості, але як мінімум у оригінільності цьому авто не відмовиш.

maserati-quattroporte-shooting-brake-on-sale

Як кажуть, сама ідея створення універсалу на базі Maserati Quattroporte виникла у нього тоді, коли у 2013 році він втратив можливість придбати аналогічне авто, але на базі попередньої генерації Quattroporte від ател'є Touring — мова йде про Quattroporte Bellagio Fastback. «Що ж, як не пощастило взяти штучний Maserati Quattroporte від Touring — то створю сам собі таке авто, як хочеться».

І таки створив!

maserati-quattroporte-shooting-brake-on-sale

maserati-quattroporte-shooting-brake-on-sale

Салон, оздоблений чорною шкірою, не чіпали, а от дверцята позаду кузова отримали електропривід — для цього звернулись до компанії, яка є постачальником подібних компонентів до серійних авто.

Чи задоволений власник результатом свого замовлення?

Важко сказати, бо проїхавши за кермом цього дива всього лише 14 тис. кілометрів, він виставив авто на продаж. Ціну не вказано — авто штучне, тож і обговорення вартості його продажу буде суто індивідуальним.

Насправді, я чудово розумію, чому власник цього «Мазера» вирішив його трошки «допиляти» — а тепер продає. По-перше, не дивлячись на унікальність, авто вийшло вторинним, бо Mercedes ще 2010 року у Пекіні показав свій Shooting Brake Concept, який у 2012 році отримав своє серійне втілення у вигляді CLS Shooting Brake — пластика його кузова дуже схожа на єдиний в світі Maserati Quattroporte Shooting Brake. Порівняйте:

Mercedes-Benz CLS 350 BlueTec Shooting Brake AMG Sport Package

Mercedes-Benz CLS 350 BlueTec Shooting Brake AMG Sport Package

 

maserati-quattroporte-shooting-brake-on-sale

Maserati Quattroporte Shooting Brake 3.0 Diesel

Зрозуміло, що намагаючись створити універсал, та ще й з вже наявної моделі, в майстра був дуже обмежений перелік рішень. І все ж таки дизайнери того самого Mercedes спромоглися створити суто індивідуальне решення задньої частини кузова!

А по-друге, у порівнянні із попереднім Quattroporte актуальна генерація і стилістично, і у пропорціях вийшла менш вдалою, але тут вже нічого не поробиш: сіньор Рамачотті, під керівництвом якого у дизайн-центрі FIAT створювали зовнішність Quattroporte-VI, талановитий фахівець, але перевершити майстрів Pininfarina — не найпростіша в світі справа. І якщо вже у всього концерну не вийшло зрівнятися з шедевром від Pininfarina у створенні седану, то хіба можна вимагати від майстра-реставрувальника створення абсолютно унікального і в той самий час впізнаваного образу спорт-універсала?

Що стосується згаданого вище Maserati Quattroporte Bellagio Fastback, який свого часу на вдалося придбати власнику Quattroporte Shooting Brake 3.0 Diesel — ось він:

Maserati Quattroporte Bellagio Fastback 2008-2010

Maserati Quattroporte Bellagio Fastback 2008-2010

Maserati Quattroporte Bellagio Fastback 2008-2010

У період з 2008 до 2010 року побудували всього 4 одиниці Maserati Quattroporte Bellagio Factback. Особисто я не можу сказати, що мене це авто якось особливо захоплює. Мабуть, тому, що навіть спецам з Touring — при тому, що в них є просто фантастичні сучасні роботи — не вдалося створити справді бездоганний силует універсалу на базі седану Maserati Quattroporte п'ятої генерації. Який, власне, викликає в мене абсолютне захоплення. Ось вона, неперевершена «п'ятірочка»:

Maserati Quattroporte V gen 2004-2012

 Maserati Quattroporte Sport GT 2005-2008

Maserati Quattroporte Executive GT 2005-2008

Maserati Quattroporte Executive GT 2005-2008 interior

Maserati Quattroporte Executive GT 2005-2008 interior

Maserati Quattroporte-V випускали з 2004 по 2012 роки. На фото Quattroporte 2004 модельного року, Quattroporte Sport GT 2005 модельного року та Quattroporte Executive GT 2005 модельного року із виглядом її салону

Як над зовнішністю, так і над салоном працювали у Pininfarina. Ви здатні назвати хоч одну модель вищого класу, яку випускали впродовж останніх 20 років (чи може випускають й понині), яку можна без вагань порівняти з цією красунею? Я вже не кажу, що завдяки потужному атмосферному V8 стартова динаміка навіть найскромнішої 4.2-літрової 400-сильної Quattroporte Automatica була не гіршою за 5.6 с, а топова Quattroporte Sport GT S мала 4.7-літрову «вісімку», яка завдяки своїм 450 к.с. при 7000 об/хв та 510 Нм при 4750 об/хв здатна прискорюватись до 100 км/год за 5 секунд. Так, версії з роботизованою трансмісією DuoSelect потребують особливої уваги у догляді за собою, але якщо ви хоч раз їздили на Quattroporte-V, навіть із звичайним «автоматом» ZF, гадаю пояснення не потрібні.

А повертаючись до єдиного в світі Quattroporte Shooting Brake 3.0 Diesel, який власник вирішив продати, і враховуючи досить помірну вартість Quattroporte-V на вторинному ринку у Британії, виникає цілком логічний висновок: якщо настільки хочеться мати спорт-універсал на базі Maserati Quattroporte і вже є спеціаліст, який побудував таке авто на базі «шостого» Quattroporte, то чому б не спробувати ще раз і створити Shooting Brake, але на базі шедеврального Quattroporte-V?

Хочеться сподіватись, що подібні думки виникли й у власника авто, яке зараз продається.

 

текст — Юрій Бугаєв

ілюстрації — autostorico.co.uk, Maserati S.p.A., Daimler AG

 

 

 

Автомобильное Бюро Sport-Engine начало свою работу весной 2010 года – и с тех пор мы стараемся предоставлять нашим клиентам и читателям максимально полную и интересную информацию. Автомобили, процесс их создания, жизни и борьбы на гоночных трассах, история и легендарные личности мира моторов, тренды, ощущения от вождения – вот то, чем живем мы и чем готовы поделиться с Вами.

Если стиль и качество нашей работы вызвали у Вас интерес в плане сотрудничества, пишите на bugaev@sport-engine.com

Искренне надеюсь, что Вам у нас понравится.

Юрий Бугаев, основатель и руководитель Автомобильного Бюро Sport-Engine