Новий Porsche Macan GTS 2020: вінець сімейства

18 декабря 2019
(1 Голосовать)
Author :  

new-porsche-macan-gts-2020MY-unveiled

Із дебютом нового GTS — Gran Turismo Sport — який Porsche щойно презентував, можна говорити, що оновлена лінійка Macan повністю сформована: Macan, Macan S, Macan Turbo були представлені раніше. І ось тепер все сімейство зібралося разом.

Але, чесно кажучи, із ідентифікацією нового «спортсмена» від Porsche у більшості майже гарантовано виникнуть труднощі. Тому що помітити затемнену передню LED-оптику (задні 3D-ліхтарі теж затемнені) у переважній більшості помітять лише люди «в темі». Те саме можна сказати про фальшрадіаторну решітку із двома повздожніми «лезами» та троьома вертикальними замість кількох аналогічних деталей у простіших версій. Тобто, головною відмінністю екстер'єру є 20-дюймові колеса RS Spyder Design.

new-porsche-macan-gts-2020MY-unveiled

За красивим чорним сталевим павутинням розташовано стандартні червоні супорти посиленої гальмівної системи (гальмівні диски діаметром 360 мм та товщиною 36 мм попереду та 330/22 позаду). Посилені гальма будуть дуже доречні, враховуючи, що дорожній просвіт вже традиційно для модифікацій GTS зменшено задля кращої керованості при високому темпі пересування (-15 мм у базового Macan GTS і додатково ще -10 мм у авто із опціональною пневматичною підвіскою). Опціонально будуть доступні керамічно-композитні гальма Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB), а також гальма з карбід-вольфрамові гальма Porsche Surface Coated Brake (PSCB). 

new-porsche-macan-gts-2020MY-unveiled

Що стосується двигуна, який забезпечує потрібну динаміку, то це новий 2.9-літровий бі-турбоагрегат, що надає власнику машини 380 к.с. при 5200-6700 об/хв та 520 Нм при 1750-5000 об/хв. Це відчутно більше, ніж у протестованого нами нового Macan S, що має 354 к.с. та 480 Нм. У підсумку, динаміка прискорення з місця до 100 км/год у Macan GTS становить 4.9 секунди у стандартної модифікації та 4.7 у авто, що має опціональний пакет Sport Chrono. Тобто, якщо порівнювати стандартні виконання, новачок буде швидшим, ніж Macan S, на 0.4 секунди — а майже півсекунди різниці у авто з «клубу 5 секунд» в цьому нормативі досить відчутні. Але питання навіть не в цьому, а скоріше в тих самих міліметрах, на які інженери занизили висоту посадки шасі. Окрім фізично меншої висоти, на якій за кермом знаходитиметься власник Macan GTS, під потреби іншого способу керування, для якого, власне, і створювали версію GTS, була переналаштована фірмова система амортизації Porsche Active Suspension Managment (PASM). Модифікували також і коробку PDK із двома счепленнями. Попрацювали в Porsche і над голосом Macan GTS, що підкреслюється подвійними патрубками, які отримали чорний окрас.

new-porsche-macan-gts-2020MY-unveiled

В салоні головною відмінністю Macan GTS стала стандартна комплектація, до якої увійшли сидіння із комбінованим оздобленням шкірою та алькантарою, вставки з алькантари на дверцятах та мультифункціональне кермо із ободом, що оздоблено шкірою. 

new-porsche-macan-gts-2020MY-unveiled interior

new-porsche-macan-gts-2020MY-unveiled interior

Салон Porsche Macan GTS 2020 із опціональним пакетом Sport Chrono

 

Європейськи дилери вже почали прийом замовлень на новий Macan GTS.

У Німеччині ціни стартують з 77 880 євро.

 

текст Юрій Бугаєв

ілюстрації Porsche AG 

 

 

Автомобильное Бюро Sport-Engine начало свою работу весной 2010 года – и с тех пор мы стараемся предоставлять нашим клиентам и читателям максимально полную и интересную информацию. Автомобили, процесс их создания, жизни и борьбы на гоночных трассах, история и легендарные личности мира моторов, тренды, ощущения от вождения – вот то, чем живем мы и чем готовы поделиться с Вами.

Если стиль и качество нашей работы вызвали у Вас интерес в плане сотрудничества, пишите на bugaev@sport-engine.com

Искренне надеюсь, что Вам у нас понравится.

Юрий Бугаев, основатель и руководитель Автомобильного Бюро Sport-Engine