Honda Civic Type R 2020: оновлення для рекордсмену Нюрбургринга

20 февраля 2020
(0 голосов)
Author :  

freshened-honda-civic-type-r-2020

Для 2020 модельного року Honda приготувала оновлення для свого «вуличного бійця» — п'ятої генерації Honda Civic Type R. Нагадаю: попередня версія машини зразка 2017 модельного року на початку квітня'2017 поставила рекорд на Нюрбургринзі...

Мова йде про кращій результат серед передньопривідних моделей: 7 хв 43.8 с.

Тож, давайте коротко пригадаємо, що становила з себе Honda Civic Type R 2017: це 5-дверний передньопривідний хетчбек спорядженою вагою 1390 кг, у якого під капотом розташовано 4-циліндровий 2-літровий турбодвигун сімейства VTEC, що у європейській специфікації має 320 к.с. при 6500 об/хв та 400 Нм вже на 2500 об/хв. В якості трансмісії була запропонована 6-ступенева механічна коробка швидкостей, окрім того у приводі обертаючого моменту був використаний диференціал із самоблокіровкою.

freshened-honda-civic-type-r-2020

freshened-honda-civic-type-r-2020

Honda Civic Type R п'ятої генерації зразка 2017 модельного року був представлений на автосалоні у Женеві'2017

Інженери Honda посиділи, поміркували — і вирішили, що непогано було б продовжити те, що вони почали, працюючи над п'ятою генерацією Honda Civic Type R зразка 2017 модельного року. А саме: знижувати вагу й далі. Нагадаю: європейська версія Type R 2017 стала не тільки трошки потужнішою (+10 к.с.) за попередника, «четвертого» Type R 2014, але й трошки легшою.

Але почнемо із зовнішності. Її майже не чіпали, додавши «леза» у бокових секціях переднього бампера, які дозволяють миттєво відрізнити Type R 2017 від Type R 2020. У Honda кажуть, що до того ж збільшили площу цих самих секцій повітрязабірників на 13%, але не читаючи реліз, зовні такого не скажеш. Доречі, «леза» у бокових секціях бампера є й позаду. Хоча помітити це ще важче — хіба що обійти машину навкруги. А от новий фірмовий колір Racing Blue непомітити буде важко.

freshened-honda-civic-type-r-2020

freshened-honda-civic-type-r-2020

Honda Civic Type R п'ятої генерації зразка 2020 модельного року

 

Двигун залишили тим самим: тут 2 турбо-літри, 320 к.с. при 6500 об/хв та 400 Нм на 2500 об/хв. Коробка теж залишилась тією ж самою: механічна, 6-ступенева. Але машина має статус оновленої — і звичайно, не тому, що має кілька незначних нових деталей у зовнішності. Новий головний радіатор дозволив покращити температурний режим роботи двигуна, оновлений алгоритм роботи адаптивних амортизаторів дозволяє ще оперативніше підлаштовувати роботу підвіски під конкретні умови. На покращення керованості працюють і нові, більш жорсткі сайлент-блоки у передній та задній підвісках, а також нові шарові опори. Вдосконалили й гальма: попереду з'вились двоскладові плаваючі супорти з новими гальмівними колодками, що покращіло показники термонавантаження, а загалом вдосконалена гальмівна система дозволила зменшити непідресорену вагу на 2.5 кг; до того ж інженери попрацювали над приводом гальмівної педалі: її вільний хід зменшили на 15 мм, тож тепер гальма сприймаються ще більш «гострими».

freshened-honda-civic-type-r-2020

freshened-honda-civic-type-r-2020

freshened-honda-civic-type-r-2020

Інтер'єр Honda Civic Type R Sport Line 2020 модельного року

В салоні зміни теж не те, що кардинальні але відчутні: кермо отримало оздоблення алькантарою, важіль коробки швидкостей тепер має не круглу, а каплеподібну рукояткою. А ще — і оcь цей момент хочеться особливо підкреслити — оновлена центральна консоль має БІЛЬШУ кількість кнопок та круглих регуляторів, ніж Type R 2017. Таким чином, Honda на власному прикладі довела: сенсорні екрани — далеко не бездоганне вирішення питань ергономіки.  

Цікаво, що Civic Type R 2020 окрім стандартної версії GT буде також доступний у виконанні Limited Edition, яке орієнтоване на активне використання машини на треку: до стандартної комплектації увійшли 20-дюймові ковані колеса BBS з шинами Michelin Cup 2. І саме у роботі над цією модифікацією заходи із зменшення ваги були без перебільшення кардинальними: Civic Type R Limited Edition легший за «звичайний» Civic Type R GT на 47 кг! Це досягнуто за рахунок відмови від кліматичної установки, інфотейнмент-системи, шумоізоляційних матеріалів у передній частині кузова (бампер, панель приладів), на даху та задніх дверцятах...

Honda Civic Type R Limited Edition 2020

Honda Civic Type R Limited Edition 2020

Honda Civic Type R Limited Edition 2020

Honda Civic Type R Limited Edition 2020 interior

Honda Civic Type R Limited Edition 2020 модельного року

 

Норматив 0-100 км/год такий Type R виконує за 5.7 секунди, і до Старого Світу привезуть усього лише 100 одиниць Limited Edition. Ексклюзивний колір, який Honda пропонує для Type R Limited Edition, називається «Sunlight Yellow» — «сонячний жовтий».

Ще один варінт виконання оновленого Type R — Sport Line — всупереч своїй назві відрізняється від версії GT заднім спойлером меншого розміру, що робить силует Civic Type R Sport Line більш спокійним. Іншими ознаками Type R Sport Line будуть інтер'єр в чорному кольорі та 19-дюймові легкосплавні диски з покришками Michelin Pilot Sports 4S. Доречі, на відміну від Limited Edition, це виконання Type R матиме покращену шумоізоляцію, та й загалом воно більше орієнтовано на кофорт.

freshened-honda-civic-type-r-2020

freshened-honda-civic-type-r-2020

Honda Civic Type R Sport Line 2020 модельного року

 

Офіційно оновлену Honda Civic Type R презентують на автосалоні у Женеві, який почнеться 3 березня. Але найлижчими до початку продаж є потенційні покупці із США: там новий Type R з'явиться у продажу вже 28 лютого. В Європі — а саме у Німеччині — Civic Type R зразка 2020 модельного року у версії Sport Line буде доступний пізніше, навесні, і його вже можна буде придбати за ціною від 41 490 євро. Версія GT трошки дорожча: 41 990 євро.

Трековий варіант Lmited Edition стане доступний покупцям у Європі влітку, ціна на цю машину оголосять ближче до старту продаж.

freshened-honda-civic-type-r-2020

P.S. Щодо результатів проходження Type R 2020 кола на Нюрбургринзі нічого не відомо. Принаймні, поки що... Попередній результат становив 7 хв 43.80 секунди.

 

текст Юрій Бугаєв

ілюстрації Honda Motor Company

 

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО БЕЗ ВИКОРИСТАННЯ ПІДТРИМКИ ОФІЦІЙНИХ ПРЕДСТАВНИКІВ МАРКИ В УКРАЇНІ

 

 

Автомобильное Бюро Sport-Engine начало свою работу весной 2010 года – и с тех пор мы стараемся предоставлять нашим клиентам и читателям максимально полную и интересную информацию. Автомобили, процесс их создания, жизни и борьбы на гоночных трассах, история и легендарные личности мира моторов, тренды, ощущения от вождения – вот то, чем живем мы и чем готовы поделиться с Вами.

Если стиль и качество нашей работы вызвали у Вас интерес в плане сотрудничества, пишите на bugaev@sport-engine.com

Искренне надеюсь, что Вам у нас понравится.

Юрий Бугаев, основатель и руководитель Автомобильного Бюро Sport-Engine